Sparta před reprezentační pauzou neuspěla v Plzni, kde skončila její série sedmi výher v řadě po prohře 1:5. Do kolotoče 1. FUTSAL ligy naskočí v rychlém tempu, čeká ji ve dvou týdnech pět zápasů – po tom středečním v pátek Helas v Brně, pak v pondělí doma Česká Lípa, další pátek doma Plzeň a na závěr nabitého března doma Chrudim. Svěřenci Beniho Simitčiho se dotahují na čtvrtou Slavii a budou se chtít vrátit na vítěznou vlnu. Do tréninku s týmem se už zapojil také norský reprezentační gólman Kenneth Rakvaag. Nejnovější posila hrála proti Spartě v říjnu 2019 v UEFA Futsal Champions League v dresu maltského Luxolu St. Andrews.

Rapid Ústí nad Labem si připsal druhou výhru a odrazil od dna tabulky. Přestože Ústečtí vedli nad Dynamem už 4:0, trenér Martin Dlouhý se své vytoužené poklidné výhry nedočkal. Hosté srovnali na 4:4, pak Rapid znovu vedl 7:4, nakonec ale svítilo na tabuli další divoké skóre 7:6. V utkání padla na každé straně červená karta, Petr Tichý, který ji dostal za gólmanský zákrok při power-play, bude Rapidu na Spartě chybět. Poslední cesta do Prahy ale dopadla dobře, Severočeši vyválčili na Slavii remízu 5:5. Potrápí tentokrát i Spartu?

Beni Simitči (trenér Sparty): „Ve středu nám začíná další maraton, kdy odehrajeme během 14 dnů 5 zápasů. Tu sérii samozřejmě chceme začít úspěšně a pak pokračovat krok po kroku. Vím, že mužstvo Rapidu se teď výkonnostně zvedlo, ale náš kádr má svou sílu. S respektem k soupeři chceme zápas dotáhnout do úspěšného konce. Poslední dva týdny mám stálý kádr, takže si konečně můžu dovolit hráče prostřídat a některé šetřit na pátek do Brna.“

Matěj Čapek (FC Rapid Ústí n. L): „V krátkém sledu odehrajeme další velmi těžké utkání. Kvůli zápasům s takovými soupeři jsme toužili po postupu do nejvyšší soutěže a bude to pro nás další obrovská zkušenost. Vzhledem ke kvalitě Sparty a tomu, že nám bude chybět několik hráčů ze základní sestavy, budeme se muset semknout a podat výkon na hranici našich možností, abychom mohli pomýšlet na dobrý výsledek.“

__________________________________________________
AC Sparta Praha - FC Rapid Ústí n. L.
ST 20:00 | UNYP aréna
živě na YouTube

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?