Oba celky se v této sezoně ještě nepotkaly. Liberec má v tabulce dvacet bodů a na pátou Spartu jich ztrácí osm. Brněnští mají o bod méně. Poslední vzájemný zápas hrály oba týmy v prosinci 2019 v Liberci. Souboj tehdy skončil remízou 2:2. I historická bilance je vyrovnaná. Ve třech zápasech vyhrál jednou Liberec, jednou Helas a jednou zápas skončil již zmíněnou remízou. Skóre? 11:10 pro Jihomoravany. 

Ale zpět k aktuální sezoně. Severočeši před reprezentační přestávkou prohráli 2:8 v Chrudimi. Předtím doma podlehli těsně 1:2 favorizovaným Teplicím. Poslední výhra Benekova týmu se datuje k 16. únoru, kdy jeho celek vyhrál na Rapidu 6:2. Nejlepším střelcem FTZS je devítigólový Aleš Benek.

Helas táhne Ivan Šarközy, který v tomto ročníku nastřílel jedenáct branek. Jeho tým naposledy na konci února vyhrál brněnské derby na palubovce Žabinských Vlků 8:2. V posledních pěti zápasech Brňané třikrát vyhráli a dvakrát prohráli. V případě nedělního vítězství se posunou před svého soka v tabulce, ale budou se muset obejít bez svého kapitána Davida Cupáka, který v minulém duelu viděl čtvrtou žlutou kartu. 

Aleš Benek (trenér Liberce): "Reprezentační pauzu jsme využili k tréninku nových systémových věcí a hodně jsme hráli, aby jsme nevypadli ze zápasového rytmu. Teď už se však plně koncentrujeme na Helas a víme, jak těžké utkání to bude. Do Liberce přijede dobře organizovaný tým, který má spoustu zajímavých individualit. Líbí se mi práce Tomáše Galii a Davida Cupáka, kteří jdou podobnou cestou jako my v Liberci. Helas si dělá zálusk na 6.místo stejně jako loni. My se však pokusíme udělat maximum, aby všechny tři body zůstali v Liberci. Čekám od tohoto utkání velmi opatrnou bitvu uprostřed hřiště. Tyto zápasy rozhodují detaily a osobní souboje. Myslím si, že tým, který udělá méně chyb v defenzívě se v tomto přímém souboji o play off bude radovat. Věřím, že v domácím prostředí předvedeme plně koncentrovaný výkon a budeme proměňovat brankové příležitosti, které si určitě vytvoříme. Všechny zvu k nedělnímu streamu na našem youtube kanále, protože věřím, že to bude opravdu zajímavý zápas se šťastným koncem pro nás."

Jakub Sznapka(Helas Brno): "Liberec se jak herně, tak i výsledkově za poslední rok hodně zvedl. Přibrali do týmu pár zkušených hráčů a ve spojení s už již tak dosti kvalitním kádrem dokázali potrápit i soupeře z top pětky. My ale určitě nepojedeme takovou dálku jen na výlet. V zápase o šesté místo tabulky budeme chtít dominovat a odvézt si plný počet bodů do Brna.”

_____________________________________________
FTZS Liberec - Helas Brno
NE 19:30 | ZŠ Dobiášova

Profil haly

Liberec | ZŠ Dobiášova

Více
Adresa Dobiášova 851/5, Liberec 6
Kapacita 300 sezení / 50 stání

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.