Svěřenci Felipe Condeho přišli v posledním zápase o neporazitelnost, když prohráli před reprezentační pauzou 0:2 v Teplicích. Chrudimský kouč po utkání uznal, že jeho tým nehrál dobře. „Porážka je pro nás naprosto spravedlivá. I když si soupeř v utkání nevytvořil mnoho brankových příležitostí, bránil skvěle a bojoval naplno po celých čtyřicet minut zápasu i s minimálním počtem hráčů. Nezbývá nám nic jiného, než se vrátit domů a trénovat tvrdě, protože nepodáváme vůbec dobré výkony.“ Stejně jako jeho protějšek se ale musel v přípravě obejít bez řady reprezentantů, kteří hráli evropskou kvalifikaci. Na domácí palubovce Chrudimští v této sezoně ztratili body jen po remíze se Spartou, s jejím pražským rivalem budou chtít znovu zabrat naplno.

Pražané přijedou na východ Čech s novým trenérem. Po domácí prohře s Teplicemi nedokázali sešívaní ani napodruhé porazit nováčka z Ústí nad Labem a vedení klubu sáhlo ke změně. Odvolaného trenéra Davida Filingera nahradil David Frič. Také on neměl v tréninkovém procesu k dispozici celou řadu reprezentantů, ale může ho těšit, že se zejména slovenští hráči vrátili v dobré náladě, brankář Marek Karpiak vychytal dvakrát čisté konto proti Řecku. Zkušený kouč ví, že k úspěchu povede jenom výkon na hranici možností, který musí podat všichni hráči.

Slávisté se naposledy utkali s Chrudimí v přípravě na tuto sezonu, kdy v Heřmanově Městci prohráli 0:4. V 1.FUTSAL lize se oba soupeři naposledy střetli v Edenu před více než rokem, kdy 14. února 2020 vyhrála Chrudim 2:1. Na východě Čech se naposledy hrálo v říjnu 2019, domácí zvítězili v televizním zápase 4:1, jedinou branku červenobílých vstřelil Zdeněk Sláma.

Felipe Conde (trenér Chrudimi): “Budeme stát proti kvalitnímu soupeři, který má za sebou dobré zápasy. Očekáváme náročné utkání, chceme ale předvést kvalitní vykon s tvrdou prací. Jasným cílem je zisk tři bodů do tabulky.”

David Frič (trenér Slavie): "Musíme být zejména důslední a zodpovědní v obranné činnosti s rychlou přechodovou fází. Je důležité, aby všichni hráči odehráli zápas na hranici svých schopností, abychom byli na konci dne úspěšní. Samozřejmě, že respektujeme a uvědomujeme si sílu soupeře.“

Jan Homola (kapitán Slavie): "Po reprezentační pauze nás čeká utkání na palubovce aspiranta na titul. Poslední zápasy nám nevyšly podle našich představ, ale věřím že nám pauza prospěla. Musím se vrátit k poctivé práci a výsledky opět přijdou. V neděli si jedeme dokázat, že umíme hrát proti silným týmům a při dobré konstalaci hvězd urvat nějaký bod do tabulky."

Statistiky obou týmů

Nejlepší střelci:
Slavia – Jošt 23, Záruba 15, Ostrák 9
Chrudim – David Drozd 12, Max 10, Pavel Drozd 10

Asistence:
Slavia: Homola 15, Záruba 11
Chrudim – Felipe, Koudelka, Slováček 9

Kanadské bodování:
Slavia: Jošt 27, Záruba 26, Homola 20
Chrudim: David Drozd 17, Felipe 15

___________________________________________
FK Chrudim - SK Slavia Praha
NE 19:00 | MSH Chrudim
živě Tipsport a LSTV

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?