Nedělní utkání představovalo sou(boj) nováčků a nakonec i naše šťastné vítězství, když jsme dokázali svého soupeře v závěru přetlačit. V úvodu zápasu jsme měli více ze hry, přesto jsme po brejku soupeře v 5.minutě prohrávali. Naše poločasové vedení se zrodilo po dvou standardních situacích. Nejprve sehráli velmi dobře přímý kop Cenek s Hanušem (8.) a tři minuty před koncem (17.) s přehledem proměnil Starý pokutový kop za ruku bránícího hráče Rapidu v brankovišti.

Po změně stran soupeř skóre otočil - po nedůslednosti v naší obranné činnosti v brankovišti skóroval pohotovou dorážkou Výborný (22.) a po střele ze střední vzdáleností se trefil Rozboud (27.) Nám se naštěstí podařilo po akci následující po rozehrání rohového kopu brzy vyrovnat ńa 3:3 - Kratochvíl (29.). Následovala poněkud živelná pasáž, kdy byla k vidění hra nahoru / dolů a při které pravděpodobně vstávaly občas oběma trenérům vlasy na hlavách. Klíčový okamžik přichází v čase 37:32, kdy se náš tým dopustil šestého faulu a hosté měli možnost strhnout vedení na svoji stranu z následného 10 m PK. Náš gólman Pšurný však přízemní střelu s jistotou zneškodníl a po pouhých šestnácti vteřinách jsme vstřelili vedoucí branku, když si Cenek navedl míč ze středu hřiště do slibné střelecké pozice a ze sedmi metrů se trefil k pravé tyči - 4:3. Nedáš / dostaneš bylo tedy k vidění v učebnicovém příkladu! Navíc po minutě hry poslal opět Cenek, jako exekutor standardní situace, míč mezi nohy hostujícího gólmana, završil tím tak svůj hattrick a stanovil konečný výsledek zápasu na 5:3. V tomto zápase těší bodový zisk více než předvedená hra, nicméně mnohdy to bylo i naopak. Takže tři body bereme s radostí a zůstáváme na pozitívní vlně! Příští zápas hrajeme v pátek v České Lípě.

Martin Chroust, Žabinští Vlci Brno: "Myslím, že jsme do utkání dobře vstoupili a ani vedoucí gól soupeře nás nepoložil. První poločas byl opatrnější, ale můžeme ho hodnotit poměrně kladně, i když i soupeř měl šance především z brejků. Druhý poločas byl úplně jiný, až zbytečně nahoru dolů a futsalové krásy moc nepřinesl. Za stavu 3:3 mohl rozhodnout kdokoliv, naštěstí pro nás jsme dokázali rozhodující branku vstřelit my. Stále je spousta věcí, které musíme zlepšit, tři body jsou pro nás ale ohromně důležité a věřím, že nám i takový zápas pomůže."

Matěj Čapek, předseda Rapid Ustí nad Labem: "Z dnešního zápasu jsem zklamaný a to jak z pohledu výkonu našeho týmu, tak z pohledu výsledku. I přesto, že jsme nepodali dobrý výkon, tak jsme si vypracovali celou řadu šancí, které jsme bohužel neproměnili a zde je hlavní příčina dnešní prohry. Soupeři gratuluji ke šťastné výhře."

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?