Žabinští Vlci Brno mají na svém kontě sedm bodů – za domácí výhru 4:2 nad Mělníkem, vítězství venku nad Dynamem 5:2 a remízu 3:3 v prvním ze dvou derby proti Helasu. To druhé, které se hrálo v neděli 28. února také ve staré hale Vodova, mělo jednoznačný průběh a domácí ho prohráli vysoko 2:9. Nejlepší střelec Dominik Havlín nedávno prohlásil, že pro Žabinské Vlky je nejdůležitějším úkolem sezony nasbírat dostatek zkušeností na tu příští, ze které se už bude sestupovat. „Pro nás je každý zápas obrovská zkušenost. Musíme z každého utkání něco najít, co je třeba zlepšit a něco, čeho se příště vyvarovat,“ uvedl nedávno Havlín, který má na svém kontě 12 branek a patří k hlavním tahounům týmu.

Rapid Ústí nad Labem dokázal v týdnu obrat Slavii podruhé o body a po domácí remíze 8:8 remizoval se sešívanými i v Edenu (5:5), kde dokonce vedl 5:3. Na svém kontě má šest bodů za výhru nad Českou Lípou a remízy v Liberci, a právě se Slavií. „Naše utkání jsou hodně hektická. Je to většinou drama do poslední vteřiny. Takže doufám, že se to alespoň divákům líbí tím, že je to takto dramatické až do konce,“ řekl k této bilanci Tomáš Jelínek, který je se 13 góly a 12 asistencemi nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem. Těží ze spolupráce s Petrem Výborným, který vstřelil ještě o jednu branku více. Dočká se trenér Martin Dlouhý klidného průběhu a první výhry na palubovce soupeře?

Martin Chroust, hráč ŽV Brno: „S Ústím zřejmě půjde o odlišný zápas oproti těm, které jsme absolvovali v poslední době, i tak ale musíme pořád spoléhat na naše silné zbraně. Máme jasný cíl, na tři body ale určitě pomýšlí i soupeř. Rozhodne, komu se lépe podaří vstoupit do utkání a kdo vytvoří méně chyb.“

Petr Výborný, hráč FC Rapid Ústí n. L.: „Do Brna bohužel nepojedeme v kompletní sestavě, přesto uděláme maximum pro výhru a odraz z posledního místa tabulky. K tomu povede pouze zodpovědný výkon všech hráčů.“

___________________________________________
Žabinští Vlci Brno - FC Rapid Ústí n. L.
NE 19:00 | SH Vodova 2
živě na YouTube

Profil haly

Brno | Vodova 2

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 900

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.