Žabinští Vlci mají za sebou v uplynulém týdnu dva těžké souboje s celky z čela tabulky. Nejprve svěřenci trenéra Odehnala padli 2:4 na Spartě, kde ovšem dokázali držet krok až do poloviny druhého poločasu. „Ze zápasu odcházíme se vztyčenou hlavou. Plnili jsme taktické prvky, které jsme si před zápasem stanovili. Bohužel z aktivní a fyzicky náročné taktiky pramenily i menší chyby, které Sparta dokázala potrestat,“ tvrdil po zápase Pavel Svoboda, střelec druhé branky ŽV Brno.

Minulý pátek byli nad síly brněnského mužstva futsalisté Interobalu. Žabinští Vlci opět vzdorovali svému soupeři. Poločasový výsledek 2:2 ale Plzeňané zlomili ve druhé půli na svou stranu a odvezli si plný bodový zisk.

Helas má za sebou v minulém týdnu taktéž dvě utkání. V důležitém zápase v rámci osmnáctého kola dokázali hráči Helasu doma přehrát Dynamo České Budějovice 2:0 po trefách Ivana Šarközyho. Následně uplynulou neděli také druhá brněnská družina zamířila do Prahy na Spartu. Pražané uhájili UNYP arénu a brněnští futsalisté padli 2:4. „Bohužel z Prahy odjíždíme nezaslouženě bez bodu, a tak se musíme vrátit k tréninku a připravit se na derby,“ řekl po utkání Tomáš Poul.

Michal Letzel, předseda Žabinských Vlků: „Co říct o zápase se soupeřem, se kterým jsme hráli před třemi týdny, se kterým se do detailu známe, a se kterým se víceméně nemáme čím překvapit. Nepředpokládám, že by jeden z týmů toho druhého nějak výrazněji přehrál a bude to pravděpodobně opět tuhý boj o každý metr palubovky, rozhodnou maličkosti, a především efektivita při proměňování brankových příležitostí.“

Bohumír Doubravský, hráč Helasu: „Od zápasu očekávám opět bitvu, na tyhle zápasy se já osobně hodně těším. Minulý zápas jsme myslím zbytečně ztratili body a soupeři darovali bod, takže máme co napravovat, aby náš předseda mohl v klidu spát (smích). Já pevně věřím, že nás trenér Galia dobře připraví na zápas a odejdeme ze zápasu se třemi body.”

__________________________________________
Žabinští Vlci Brno - Helas Brno
Neděle 19:00
živě na YouTube

Profil haly

Brno | Vodova 2

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 900

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?