První poločas byl od obou celků spíše opatrnější. Pevné obrany Teplic a Chrudimi nepovolily větší šance. V brance Svarogu se objevil po delší době Jeronimo, který ve svém současném působení u druholigové Krupky nemá vytížení. První dvacetiminutovka však více než práci gólmanů přinesla boj o každý centimetr palubovky. Strany se měnily za stavu 0:0.

Utkání se podobalo tomu v Chrudimi, kdy se rozhodlo až v závěru zápasu. S přibývajícími minutami se začínalo přiostřovat. Chrudim se dostala do souvislejšího tlaku, ale domácí Svarog srdnatě bránil. Ve 28. padla konečně první branka utkání. Postaral se o ní Deco, který mazácky vystihl pohyb hostujícího gólmana a dlouhým lobem přes celé hřiště zakončil. V následujících minutách tahal za kratší konec Svarog, ale své šance neproměnil. Závěr utkání patřil soupeřově hře v power play. I tu ale domácí dobře bránili. Definitivní tečku za zápasem udělal Paulinho, který trefil ve 40. minutě odkrytou branku Chrudimi. 

Tomáš Künzl, asistent trenéra Svarog FC: "Na zápas s Chrudimí byla krátká příprava. Ve středu jsme se dozvěděli, že Alemao a César budou mít delší zranění, než jsme očekávali. U Claudia také nebylo jisté, jestli nastoupí. Během rozcvičky musel kvůli bolestem zad přerušit. Zápas začal z obou stran velmi opatrně. První poločas se hodně podobal zápasu v Chrudimi, my jsme statečně ubránili dost situací a využívali brejky. Do druhého poločasu jsme nevstoupili vůbec dobře. V prvních minutách jsme ve dvou situacích špatně soupeře bránili a získali zbytečné fauly. Chrudim nás zatlačila a měla dokonce tutovou šanci k vedení, ale nevyužila jí. My jsme ale v obraně byli velmi poctiví a dokázali z presingu Chrudimi vycházet a z nich taky zakončit. Pak přišla krásná branka od Deca, kdy ukázal svojí chytrost a skvěle zareagoval na pohyb brankáře z brankoviště. Byla to klíčová situace zápasu, další akce z naší strany mohly navýšit naše skóre. Skvělou akci měl Guti a také Paulinho, který nakonec také skóroval."

Felipe Conde, trenér FK Chrudim: „Neodehráli jsme dobrý zápas a porážka je pro nás naprosto spravedlivá. I když si soupeř v utkání nevytvořil mnoho brankových příležitostí, bránil skvěle a bojoval naplno po celých čtyřicet minut zápasu i s minimálním počtem hráčů. Nezbývá nám nic jiného, než se vrátit domů a trénovat tvrdě, protože nepodáváme vůbec dobré výkony.“

Statistika

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.