Slávistické branky nastřílelo pět různých hráčů, tu vyrovnávací vstřelil osm minut před koncem uzdravený Radim Záruba. V brance dostal příležitost Adam Vondráček, naopak do zápasu nezasáhl Jan Žežulka, který odešel na hostování do konce sezony do Olympiku Mělník.

Stejně jako v závěru zápasu duelu v Ústí měli navrch hráči Rapidu i v úvodu odvety v Edenu. Ve třetí minutě otevřel skóre Tichý, o čtyři minuty později navýšil náskok Zajíček. Slávisté ale skóre otočili ještě v průběhu prvního poločasu, když se prosadili Vaktor, Sita a Jošt. 

Po přestávce se ale znovu ukázalo, že proti poslednímu týmu tabulky mají slávisté problém udržet vedení. Jelínek, který vstřelil dvě slepené branky a hosté znovu vedli, navíc ve 23. minutě se zapsal mezi střelce i Rozboud a bylo to 5:3 pro Rapid. Slávisté sáhli po power-play ještě hluboko v druhém poločase, na tu si ale trenér hostů Martin Dlouhý troufl nasadit vlastní power-play. K vidění byly ještě dvě branky, Ševčík a Záruba srovnali skóre. Protože dalekonosný pokus přes celé hřiště skončil mimo slávistickou branku, skončilo utkání nerozhodně. Rapid poprvé bodoval na palubovce soupeře. 

Zdeněk Sláma (Slavia): „Nechci snižovat výkon Ústí, které hrálo velice dobře a je na nich vidět práce trenéra Martina Dlouhého, ale my jsme to podcenili, nehodnotí se mi to lehce, hrůza. Nehráli jsme tak dobře jako v těch předchozích zápasech, možná se na nás podepsala i únava, bylo toho hodně, jsme rádi, že bude pauza. Na to se ale nechci vymlouvat, hráli jsme špatně, nebylo to dobrý.“

David Jošt (Slavia): „Z naší strany to bylo špatné, kluci z Ústí znovu předvedli bojovný výkon, jsou šikovní a rychlí, ale my jsme nedokázali na jejich hru reagovat. O přestávce jsme si říkali, že už to bude dobré, že jsme to obrátili a šli do vedení, ale pak přišly tři naše chyby a zase jsme prohrávali. Trénujeme pětkrát týdně a to v takových zápasech musí být znát a jsme smutní z toho, že to podruhé tak nebylo a znovu jsme s nimi ztratili body.“

Matěj Čapek (Rapid UL): „Na Slavii jsme jeli s velkým respektem ke kvalitám soupeře. Ale také s cílem Slavii co nejvíce znepříjemnit roli favorita a pokusit se o další překvapivý zisk bodů jako v prvním vzájemném zápase. To se nakonec povedlo a nemusel z toho být jediný bod, ale i za ten jsme vděční. Chtěl bych všem hráčům poděkovat za to, jak zodpovědně k utkání přistoupili a jak pracovali v průběhu celého utkání pro tým. Přál bych si, abychom na tento výkon navázali v Brně, i když bez několika vykartovaných hráčů."

Statistika

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.