Parta kolem Radima Pouzara doma vzdorovala Spartě, se kterou nakonec prohrála 4:6, pak si takticky vyspělým výkonem podpořeným skvělými zákroky brankáře Štefana Beránka vybojovala tři body proti České Lípě. „Bylo to pro nás důležité vítězství,“ pochvaluje si kapitán Radim Pouzar a neskládá zbraně ani proti aspirantovi na titul. „Budeme bojovat,“ slibuje. Dvěma góly se proti Démonům blýskl Jakub Hric, svojí jedenáctou brankou zpečetil zisk tří cenných bodů nejlepší střelec Jihočechů Petr Benát. 

Interobal doma ve středu potvrdil své vysoké ambice a přehrál Spartu 5:1, když se o branky podělilo hned pět hráčů. Tomáš Vnuk dotáhl na čele ligových střelců slávistu Davida Jošta s dvaceti dvěma brankami, jen o jednu méně má jeho reprezentační kolega Michal Seidler. Trenér Marek Kopecký byl po zápase v dobré náladě. „Jsem spokojen s přístupem k utkání. To, co jsme si před zápasem řekli, tak kluci splnili do puntíku. Ani k tomu nemám víc, co říct, kluci to odehráli tak, jak měli.“ Dokladem pohody v týmu je i to, že Lukáš Rešetár vstřelil už 100. ligový gól Plzně v této sezoně.

Radim Pouzar (Dynamo PCO České Budějovice): „V pátek přivítáme doma Plzeň. Opět budeme mít jediný cíl a to, že budeme chtít hosty co nejvíce potrápit. Budeme se snažit pozorně bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. Musíme být maximálně koncentrovaní, protože Plzeň je schopná každé naše zaváhání tvrdě trestat."

Marek Kopecký (trenér Interobalu Plzeň): „Neočekávám vůbec nic jednoduchého. My vždycky po takových zápasech, kdy hrajeme s těžším soupeřem, a ještě předvedeme dobrý výkon, následně proti slabším soupeřům povolujeme a nejsme tak koncentrovaní. Určitě už v hráčích i kulminuje únava, takže v pátek zase dostanou šanci kluci, kteří proti Spartě nehráli. Musíme ten zápas ale bezpochyby zvládnout za tři body a potom si na dva týdny od sebe odpočineme (smích).“

_________________________________________________
SK Dynamo PCO České Budějovice - SK Interobal Plzeň
PÁ 19:00 | SH Lokomotiva ČB
živě na YouTube

Profil haly

Č. Budějovice | Lokomotiva

Více
Adresa Třebízského 1044/1, 37006 České Budějovice
Kapacita 300 sezení / 50 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?