Českolipský celek má v této sezoně velkou dávku smůly. Démoni dokázali potrápit Interobal, Slavii i Chrudim, z těchto zápasů si ale žádné body neodnesli. Zároveň také svěřenci Karla Kruliše ztratili několik vyrovnaných duelů s týmy ze spodku tabulky. Česká Lípa čeká na vítězství od začátku října. Naposledy padla ve středu na palubovce českobudějovického Dynama 2:3.

Olympik zvládl důležité úterní střetnutí na domácí palubovce s ústeckým Rapidem. Hosté sice minutu před koncem srovnali na 4:4. Závěrečné slovo ale měl mělnický Dominik Šup, který v poslední vteřině zápasu hlavou překonal Martina Džudžu a rozhodl o tříbodovém zisku pro Mělník. Olympik je se ziskem patnácti bodů na osmém místě v tabulce a drží náskok na deváté Dynamo České Budějovice.

Poslední střetnutí těchto celků na začátku února skončilo výhrou Mělníka 6:4. Utkání bylo po prvním poločase vyrovnané 3:3. O vítězství Olympiku se ale velkou měrou zapříčinil Jakub Moravec, který zaznamenal hattrick a navrch přidal jednu asistenci.

Jakub Němec, trenér Olympiku: „I když hraje Česká́ Lípa dobré zápasy, tak se jim letošní́ rok výsledkově zatím nedaří. O to větší motivaci budou mít uspět u nás. Vzájemné́ zápasy jsou vždy vyrovnané a rozhoduje se v závěrech zápasů. My budeme chtít navázat na vítězství s Ústím a doma získat další důležité body a upevnit si postavení v elitní osmičce. Uvědomujeme si, že v posledních utkáních nebyl náš výkon optimální a abychom uspěli v těžkém utkání s Českou Lípou, tak musíme odevzdat maximální nasazení, přidat kvalitu ve futsalových dovednostech a být efektivnější v zakončení."

Karel Kruliš, trenér Démonů: „Zápas v Budějovicích jsme prohráli a tím pádem si myslím, že náš cíl, a to bylo play-off, nebude splněn. Můžeme tímto pádem konstatovat, že soutěž dohrajeme v širším složení a samozřejmě se ctí nám vlastní. V zápase s Mělníkem dostane příležitost celá lavička a pevně věřím, že se všichni ukážou v dobrém světle.“

______________________________________________
SK Olympik Mělník - FC Démoni Česká Lípa
PÁ 20:30 | SH Mělník
živě na Facebooku

Profil haly

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Vstupenky 30 Kč

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.