Vzájemný zápas

V letošní sezoně se oba celky ještě nepotkaly. Druhý zápas je naplánován na 26. března. Ani v loňském ročníku se rivalové nestihli potkat dvakrát. Odehráli pouze utkání v Plzni, po kterém slavila Sparta. Pražané 15. prosince 2019 zvítězili 6:2. Ze současného kádru Sparty se tehdy trefil jen nynější kapitán Azem Brahimi. Gól dali Gabriel Rick nebo Michal Seidler. Oba už jsou hráči Plzně. Stejně jako brankář Ondřej Vahala, který ze Sparty do Interobalu zamířil v létě. O to pikantnější jejich vzájemný souboj bude. V loňské sezoně se za Plzeňské trefili Holý s Vnukem. Oba mají nabito i letos. „Plzeň točila jen pět hráčů, obvykle nás týmy nedokážou porazit v osmi nebo deseti, natož v pěti,“ řekl po posledním vzájemném zápase trenér Beni Simitči. Bude podobně mluvit i ve středu?

Z kabiny Plzně

Plzeň letos šlape. Vede tabulku s šestibodovým náskokem před Chrudimí, ta má ale dva zápasy k dobru. Nicméně svěřenci Marka Kopeckého ještě neprohráli a momentálně drží šňůru čtyř výher v řadě. V minulém týdnu dokázal Interobal nastřílet svým soupeřům 22 gólů ve třech zápasech! Na domácí palubovce naposledy Plzeňští porazili Mělník vysoko 9:2. Poté v neděli zvítězili na hřišti Žabinských Vlků Brno 8:3.

Z kabiny Sparty

Sparťané se po osmi výhrách v řadě vrátili do první pětky, kterou momentálně uzavírají. V tabulce jsou jen bod za rivalem z Edenu. Nicméně Pražané z osmi duelů porazili všechny soupeře, které jsou za nimi, kromě pražské Slavie. Nyní je čeká pořádná prověrka. Poslední dva souboje hrála Sparta doma a shodně je vyhrála 4:2. Nejprve proti Žabinským Vlkům Brno a poté zdolali Helas Brno. „Máme šňůru osmi výher, možná jsme měli papírově horší soupeře, takže teď v Plzni se uvidí, jestli to dokážeme natáhnout. Doufám, že ano. Jedeme si tam pro výhru,“ vzkázal po nedělním utkání sparťan Lukáš Křivánek.

Statistické okénko

Kanadské bodování soutěže ovládají v tuto chvíli dva hráči Plzně. Tomáš Vnuk i Michal Seidler získali shodně 39 bodů. Na třetím místě je sparťan Angellot, který pobral 31 bodů. V počtu vstřelených branek předstihl Vnuk (21) o jeden gól Seidler (20). Aby ne, když plzeňský „Vnouček“ vstřelil v minulém týdnu devět branek! Nejlepším střelcem Pražanů je šestnáctigólový Angellot, druhý je Křivánek (9).

Ligovým králem mezi nahrávači je společně s teplickým Decem právě Plzeňák Seidler. Oba přihráli na devatenáct tref. Vnuk jich má osmnáct a Angellot patnáct. V Plzni se ještě výrazněji daří v celkových statistikách Holému, Kozárovi nebo Rickovi.

Vzájemná prvoligová bilance mluví pro sparťany: 9 výher, žádná remíza a 7 proher. Celkové skóre ze vzájemných zápasů je 73:52 pro Spartu. Plzeň naposledy porazila Spartu 18. dubna 2018, kdy v semifinále play off na domácí palubovce vyhrála 5:4. Z postupu do finále se ale později radoval Simitčiho tým.

Ohlasy k utkání

Lukáš Rešetár, kapitán Plzně: „Od zápasu očekávám dobrý futsal. Dívali jsme se, že poslední dobou hrají na menší počet hráčů a věřím, že na tohle my Spartu v tomhle nabitém programu udoláme. V posledních zápasech jsme se i vcelku rozstříleli, takže věřím, že v tom budeme pokračovat a Spartu porazíme.“

Beni Simitči, trenér Sparty: „Po osmi vítězstvích v řadě už můžu v klidu říct, že mise je splněna a my tak pojedeme úplně v klidu odehrát televizní zápas do Plzně. S velkou pokorou a respektem, ale také s velkým odhodláním, protože na prsou máme Spartičku, která je největší jménem v českém sportu a tohle jméno nás, doufám, požene k dobrému výkonu a maximu každého hráče, aby se pak vidělo, jak na tom jsme proti jednomu z adeptů na vítězství ligy a favoritovi zápasu.“

_______________________________________________
SK Interobal Plzeň - AC Sparta Praha
ST 20:10 | SH Lokomotiva
živě na ČT Sport

Profil haly

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Vstupenky 65 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 130 cm zdarma

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?