Po únavě z náročného cestování po Evropě se budou muset Chrudimští vyrovnat s ambiciózním soupeřem. V domácí hale nedávno prožili nečekané drama s Rapidem Ústí nad Labem, které rozhodli ve svůj prospěch až v samotném závěru, snadnou práci neměli ani s Démony Česká Lípa, které zdolali 3:0. Navíc v pátek cestují Condeho svěřenci k zápasu do Teplic. Chrudim má teď hned tři nejlepší ligové týmové střelce na deseti brankách – Pavel Drozd, David Drozd a Max. Pět gólů už vsítil i legendární Roman Mareš.

FTZS Liberec má na šestém místě velmi solidních dvacet bodů a vyrovnané skóre 48:49. Severočeši přestávají být snadným soustem i pro favority z top 5 – naposledy prohráli se Svarogem jenom 1:2. Asistent trenéra Ondřej Vlach po zápase prohry litoval a prohlásil: „Zápasu by seděla spíše remíza.“ Pochválil tým také za obrannou činnost, která bude v Chrudimi znovu potřeba v té nejlepší kvalitě. Liberec se může spoléhat na svého hrajícího trenéra Aleše Benka, který je s devíti brankami nejlepším střelcem týmu.

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Potkáme se s kvalitním soupeřem, který má za sebou několik skvělých zápasů a je na tom v tabulce velmi dobře. Musíme se připravit na náročný týden se dvěma zápasy. Po psychologické stránce bude nesmírně důležité, abychom v obou případech odehráli kvalitní utkání.“

Aleš Benek (hrající trenér FTZS Liberec): „Musím říct, že jsem měl během posledních zápasů dobrý pocit z defenzivní činnosti celého mužstva. S Teplicemi si všichni sáhli na své maximum a museli jsme hrát ve velké intenzitě. To předpokládám i v zápase s Chrudimí, která si vyzkoušela v Lize Mistrů srovnání s absolutní světovou extratřídou. Chrudim má široký a kvalitní kádr. Kdokoliv proti nám nastoupí, tak nás prověří. Budu trochu doufat, že Chrudim rozloží síly kvůli cestování a náročnému programu a my uvidíme celý zápas otevřený futsal. Věřím, že když opět podáme kvalitní týmový výkon, tak můžeme znovu myslet na dobrý výsledek.“

_______________________________________________
FK Chrudim - FTZS Liberec
ST 19:00 | MSH Chrudim
živě na Facebooku

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.