V zápasech proti Plzni a v České Lípě se trenér Slavie David Filinger musel obejít bez tří opor - Záruby, Daniela a Leovského, v reakci na to upravil složení čtyřek. Zatímco zápas s Interobalem sešívaní v závěru ztratili, stejně dramatický duel s Démony naopak dotáhli do vítězného konce. Právě v reakci na stav kádru přišla z Ústí nad Labem další slovenská posila Dominik Ostrák.

V základní sestavě se také v posledních utkáních prostřídali všichni tři gólmani Žežulka, Vondráček a Karpiak, bude zajímavé si počkat, kdo dostane důvěru v úterý večer. Filinger v minulosti ve Svarogu působil, odcházel v době, kdy vedl se svým týmem tabulku, ale zvláštní náboj pro něj mít už duel nebude. „Myslím jen na třetí místo,“ potvrzuje bez váhání.

Svarog má stejně jako další kluby nabitý program, sérii tří zápasů v sedmi dnech začal těsnou výhrou v Liberci 2:1. Branky vstřelili Sala a Guti, obě asistence si připsal Deco. Trenér Eloy Alonso neměl pro zápas k dispozici kapitána Claudia. Po duelu v Praze čeká Teplické páteční domácí zápas s Chrudimí. Nejužitečnějším hráčem je právě výše zmíněný Deco, který má na svém kontě trochu kuriózně už devatenáct asistencí, ke kterým přidal jen dva góly.

Marek Karpiak (brankář Slavie): "V posledních zápasech nám chyběli tři dobří hráči, přesto jsme ukázali, že dokážeme bojovat jako tým, musíme v takových výkonech pokračovat. Přijede další soupeř ze špičky tabulky, já přesto věřím, že se dobře připravíme a získáme další tři body."

David Filinger (trenér Slavie): "Zápasy jdou rychle za sebou a samozřejmě, že se musíme vyrovnávat i s únavou a je to náročné. S Teplicemi je to zápas o třetí místo a my chceme skončit třetí, proto chceme tento zápas vyhrát, připravíme se na něj, jak nejlépe budeme umět. Na to, že jsem působil v Teplicích, už vůbec nemyslím, zajímá mě jenom výkon Slavie."

Michal Hůla (brankář Svarog FC): "Čeká nás velice těžké a důležité utkání na Slavii. Vzhledem k prohrám s Chrudimí a Plzní si nemůžeme další ztrátu dovolit, takže jediné co bereme jsou tři body. Věřím, že předvedeme dobrý výkon a odvezeme si všechny body."

_____________________________________________
SK Slavia Praha - Svarog FC Teplice
ÚT 20:00 | SH Eden
živě Tiposport a LSTV

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?