Samotný začátek utkání patřil Rapidu, hned v úvodních sekundách se do šance dostal Václav Koc, ale těsně minul. Pár chvil po něm měl velkou šanci otevřít skóre zápasu Dominik Ostrák, ale branku ze slibné pozice přestřelil. V dalších minutách se začali osmělovat i hosté a vytvářeli si první střelecké pokusy. Jeden z nich byl sražen na roh, který si nepohlídali bránící hráči Rapidu a Liberec se dostal v 10. minutě do vedení. Za další dvě minuty vedl Liberec už o dvě branky a prosadil se opět po rohovém kopu. Dlouho letící lob nečistě trefil Tomáš Vobořil a míč doskákal až za záda překvapeného brankáře Tomáše Votavy.

I když byl průběh prvního poločasu vyrovnaný, prosazoval se pouze Liberec, který dokázal do konce prvního poločasu vstřelit další dvě branky a do kabin tak šel se čtyřbrankovým náskokem. Úvod druhého dějství patřil opět Rapidu, ale jak dokázal Rapid střelecky excelovat v předchozích zápasech, tak se mu proti Liberci naopak nedařilo. Rapid v úvodní pětiminutovce druhého poločasu dvakrát nastřelil brankovou konstrukci, konkrétně Petr Tichý a Petr Výborný. Ve 27. minutě měl příležitost Jiří Zápotocký, člen mladické čtyřky, která dostala šanci hned od prvních střídání. A právě Jiří Zápotocký mohl snížit poté, co vybojoval míč na jedné z českých futsalových person, Jiřím Novotném, svůj samostatný únik ovšem neproměnil a úspěšný nebyl z dorážky ani další junior a mládežnický reprezentant Daniel Hajaš.

Ve 29. minutě přišel pravděpodobně rozhodující moment utkání, Jiří Zápotocký opět vybojoval míč na útočné polovině a hnal se do další velké šance, dvakrát byl na hraně (nebo za hranou) pravidel atakován, rozhodčí ovšem situaci jako faul neposoudil. Soupeř z následujícího útoku vstřelil pátou branku utkání a téměř rozhodl zápas. Nutno podotknout, že v utkání nastaly dvě velmi sporné situace, které rozhodčí posoudil ve prospěch Liberce a které následně skončily brankou Liberce.

V závěru utkání Rapid vsadil vše na hru bez brankáře, ale na víc než na dvě branky to nestačilo, Liberec zároveň dokázal také vstřelit ještě jednu branku a tak utkání skončilo prohrou Rapidu 2:6.

Martin Dlouhý (trenér FC Rapid Ústí nad Labem): „Trápí nás stálá nemoc v podobě prvního poločasu, kdy neuhlídáme jednoduché situace a dostáváme soupeře do poklidné hry. Bohužel nás zradila koncovka, kdy jsme si vytvořili spoustu šancí. Brankové příležitosti jsme neproměnili ve hře ani při power-play. Tím je výsledek jednoznačný a zasloužený pro Liberec.“

Aleš Benek (trenér FTZS Liberec): „Rozhodla velice dobrá první půle, kdy nás podržel gólman a v defenzivě se podařilo udržet čisté konto. Nepouštěli jsme Rapid do šancí a vypadalo to, že může být po poločase jasno. Byli jsme si vědomi toho, že Ústí nad Labem má silnou power-play, proto jsme po přestávce potřebovali hru zklidnit a hrát naši hru. Hru jsme kontrolovali a Ústí nad Labem nás při hře čtyři na čtyři nepřehrálo. Podle mého názoru jsme vyhráli zaslouženě.“

Statistika

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?