Spartě patří momentálně pátá příčka. Dostala se na čtyři body k rivalovi ze Slavie a ještě má zápas k dobru. Simitčiho svěřenci vyhráli posledních šest zápasů v řadě a prahnou i po sedmém dílku vítězné skládačky. V minulém střetnutí si Sparta přivezla tři body z Českých Budějovic, kde vyhrála 6:4. Lídrem týmů je jednoznačně Angellot, který nastřílel čtrnáct branek a posbíral dvanáct asistencí. 

Žabinským Vlkům patří předposlední příčka v tabulce, což se Odehnalovým svěřencům příliš nelíbí. Jestliže Sparta vyhrává, Brňané v posledních osmi zápasech získali pouze bod v brněnském derby. Naposledy podlehli doma 1:5 Slavii. V prvním vzájemném zápase, které se hrálo před měsícem, vyhráli Pražané těsně 4:3, když Žabinští nedotáhli mohutný finiš. Nejlepším střelcem brněnského celku je aktuálně s dvanácti góly Dominik Havlín.

Beni Simitči, trenér Sparty: „V pátek konečně po několika zápasech přivítáme soupeře u nás doma, a to Žabinské Vlky, se kterými jsme hráli pár týdnů zpátky. Je na nich vidět skvělá práce trenéra Michala Odehnala, který je velmi dobře vede. Samozřejmě k nim máme respekt, ale nic jiného než tři body nás nezajímá. Ze všech únorových zápasů chceme alespoň patnáct bodů a musíme si za tím tvrdě jít. Zároveň věřím, že se k nám do pátku připojí ještě jedna hráčská posila.“

Pavel Svoboda, hráč ŽV Brno: "Po Slavii nás čeká opět těžký soupeř. Sparta patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co naše liga nabízí. V Praze musíme minimálně zopakovat výkon z prvního vzájemného zápasu a hlavně se musíme vyvarovat zbytečných chyb, kterých jsme se dopouštěli v neděli. Když toto splníme, tak věřím, že můžeme překvapit a do Brna nějaký ten bodík přivézt."

____________________________________________
AC Sparta Praha - Žabinští Vlci Brno
PÁ 20:00 | UNYP aréna
živě na Facebooku

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.