Plzeňský Interobal má za sebou těžké utkání se Slavií. Hostující Plzeň v Edenu dlouho prohrávala, pak utkání ale naklonila na svou stranu a mohla se radovat ze zisku tří bodů. Velký podíl na triumfu měl Tomáš Vnuk, jenž vstřelil čtyři branky a na pátou přihrál. „Bylo důležité, že nás nepoložila třetí branka Slavie. Trenér nás o poločase dobře namotivoval. Ukázali jsme, jací hráči jsme,“ hledal český reprezentant rozhodující faktory plzeňské výhry, která vrátila Západočechy zpět na čelo tabulky 1. FUTSAL ligy.

Olympik má odlišné starosti než Plzeň. Mělník v tabulce okupuje osmé místo a čeká ho tak tuhý boj o postup do play-off. Celek trenéra Němce ztratil v posledním duelu důležité body doma s Helasem. Vysokou porážku 1:6 mírnil jedinou brankou Kalabis. Před necelými třemi týdny ale mladý mělnický celek sehrál s Interobalem vyrovnanou partii. Důležitým článkem týmu je Dominik Šup, který v devíti zápasech nasbíral šestnáct kanadských bodů.

Tomáš Vnuk, hráč Plzně: "Zápasy v Mělníku jsou vždycky vyrovnané a doma vyhrajeme rozdílem třídy. To budeme chtít potvrdit i teď. Máme široký kádr a nabitý program, takže musíme rychle rozhodnout, abychom mohli i pošetřit nějaké síly.”

Jakub Němec, trenér Mělníku: "Před dvěma týdny jsme doma s Plzní sehráli vyrovnané utkání. Sice jsme zápas o gól ztratili, ale předvedli jsme výborný výkon. Na ten budeme chtít navázat i na hřišti soupeře. Bude to však daleko náročnější, protože Plzeň je ve výborné formě, střílí hodně branek a má vynikající individuality. Jim nemůžeme dát prostor, aby mohli hrát svou hru. My musíme předvést to nejlepší, hrát aktivně a vyvarovat se zbytečných chyb."

___________________________________________________
SK Interobal Plzeň - SK Olympik Mělník 
PÁ 20:00 | SH Lokomotiva
živě na Facebooku

Profil haly

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Vstupenky 65 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 130 cm zdarma

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.