Liberecký celek má za sebou dva důležité souboje s Žabinskými Vlky a ústeckým Rapidem. Severočeši dokázali z těchto zápasů vytěžit šest bodů a rázem se FTZS posunul v tabulce na šestou příčku. K vítězství v Brně 6:3 pomohl dvěma trefami Viktor Žampa, který nedávno dosáhl mety sta odehraných zápasů v nejvyšší soutěži. Utkání s Rapidem zvládl Liberec v poměru 6:2, kdy se dvakrát prosadil kapitán Pavel Bína.

Na Harcov přijede v dobrém rozpoložení Svarog. Po prohře s Chrudimí 0:3 si teplický tým spravil chuť a v domácím prostředí zvítězil nad Rapidem Ústí nad Labem zejména díky kvalitně zvládnutém prvním poločase, který ovládl 6:0. Celek Martina Dlouhého sice dokázal snížit, přesto se Teplice radovali z výhry 8:4. „Ve druhém poločase jsme polevili a dostali zbytečné góly. Do dalších zápasů se tomu musíme vyvarovat,“ řekl po utkání brankář Svarogu Michal Hůla. Je třeba podotknout, že Svarog ještě s FTZS v historii neztratil ani bod.

Aleš Benek (trenér FTZS): "Utkání, které jsme měli bodově zvládnout, jsme s přehledem zvládli, a proto s Teplicemi dostanou příležitost hráči širšího kádru. Věřím, že to pro nás bude poučný zápas a všichni hráči, kteří nastoupí nasbírají potřebné zkušenosti k tomu, aby se mohli zlepšovat. Teplice jsou velmi silný tým, nabitý cizinci, což nám ukázaly i před několika týdny na jejich palubovce. Musíme velmi těsně a aktivně bránit. Soupeři to budeme chtít co nejvíce znepříjemnit naší hrou a uhrát co nejlepší výsledek. Na zápas se všichni těší a věřím, že předvedeme kvalitní týmový výkon."

Eloy Alonso, trenér Svarog FC: „Čeká nás velmi těžké utkání v Liberci. Soupeř je ve skvělé formě, má za sebou dvě po sobě jdoucí vítězství. Naposledy to na domácí půdě hráči Liberce velmi zkomplikovali Spartě, když podlehli jen těsně 3:4. Víme, že to bude těžké. V pátek nenastoupí někteří naši klíčoví hráči, takže to bude tvrdé a obtížné utkání. Svarog nyní čeká náročný program. Tři velmi důležité zápasy v sedmi dnech. Musíme jít zápasu od zápasu a v Liberci podat stoprocentní výkon, abychom dosáhli vítězství a tří bodů. To je důležité, abychom šli s dobrým pocitem do dalších utkání s velkými favority soutěže – Slavií a Chrudimí.“

_______________________________________________
FTZS Liberec - Svarog FC Teplice
PÁ 19:30 | SH Harcov
živě na YouTube

Profil haly

Liberec | TU Harcov

Více
Adresa Na Bohdalci 715/30, 460 07 Liberec
Kapacita 200 sezení / 50 stání
Vstupenky 40,- (ženy, ZTP, důchodci a děti do 15ti let ZDARMA)

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?