Rok 2021 se zdá být pro svěřence trenéra Karla Kruliše doslova zakletý. Nepodařilo se zabodovat ani v zápasech, které jsou pro Démony klíčové pro boj o play-off, s Libercem, Mělníkem a Ústím. Proti Chrudimi a Plzni však dokázali předvést nadějné výkony a favority potrápit. Slavia přijede po náročném televizním duelu s Interobalem, bude se muset vypořádat s únavou a v tom by se mohla skrývat i šance domácích.

Slávisté odehráli náročný duel proti neporaženému Interobalu Plzeň bez tří opor, bojovali statečně, ale v závěru o své vedení přišli. 300. jubilejní ligový zápas jim tak žádné body nepřinesl. V živé paměti mají sešívaní také přestřelku na palubovce Rapidu Ústí nad Labem (8:8), proto se budou zcela jistě chtít vyvarovat další ztráty. Poslední cesta mimo Prahu je zavedla do Brna, kde si bez větších problémů poradili se Žabinskými Vlky.

Střelecky se daří Davidu Joštovi, který má na svém kontě už 21 branek. „Rád bych řekl, že to nesleduji, ale není to pravda,“ uvedl na klubovém webu. Na čele ligových střelců má pětibrankový náskok před Tomášem Vnukem.

Petr Zapletal (hráč FC Démoni): „Čeká nás další kvalitní soupeř. Pevně věřím, že se odrazíme od kvalitního výkonu a připravíme se tím na důležitá utkání, která nás čekají příští týden. Proti favoritům jsme schopni podat maximální výkon. Doufám, že když bude stát štěstí na naší straně, tak můžeme konečně urvat nějaké body.“

Zdeněk Sláma: „Česká Lípa je vždy nepříjemným soupeřem, jsou to kluci, kteří hrají dlouho spolu, kombinují, hrají futsalově. Pro nás to bude úplně jiný zápas než s Plzní, budeme dobývat obranu, tvořit a hlídat protiútoky."

David Filinger (trenér Slavie): „Budeme hrát do pečlivé defenzívy, musíme se na to nachystat, bude to jiný zápas než ten s Plzní. Uvidíme, jak na tom budou kluci zdravotně, v jakém složení do toho půjdeme. Každopádně nás nečeká nic lehkého, Lípa umí doma potrápit každého soupeře, musíme hrát zodpovědně a bojovně, proměňovat šance a poctivě bránit."

________________________________________________
FC Démoni Česká Lípa - SK Slavia Praha
PÁ 20:30 | MSH Č. Lípa
živě na YouTube

Profil haly

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Vstupenky 20 Kč dospělí
Sleva pro FUTič Mládež do 10 let zdarma

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?