Oba celky dělí v tabulce sice dvanáct bodů, ale jejich první vzájemný zápas na půdě Liberce skončil remízou 4:4, kterou vystřelil ústecký Jelínek v posledních vteřinách při power play. Naposledy sice Rapid prohrál 4:8 v Teplicích, ale předtím remizoval 8:8 doma se Slavií. V jejich zápasech padají branky jedna za druhou. 

Liberečtí se po čtyřech zaváháních v řadě vrátili na vítěznou vlnu, když vyhráli na hřišti Žabinských Vlků Brno 6:3. Nejlepším střelcem Severočechů je hrající trenér Aleš Benek s osmi góly. V Rapidu vláde Petr Výborný (12) a Tomáš Jelínek (11). Zajímavé je také to, že Ústí, ačkoliv je poslední, nastřílelo více branek (46) než Liberec (41). Na druhou stranu jich svěřenci Martina Dlouhého inkasovali o 53 více. 

Martin Dlouhý (trenér Rapidu): "Po sérii utkání s týmy ze špičky tabulky nás čekají dva zápasy s týmy, s nimiž bychom měli mít větší šanci bodovat. Prvním ze soupeřů je Liberec, který zaznamenává každým rokem velký progres a pokud chceme uspět, musíme zlepšit především defenzivní činnost, která nás trápí od začátku sezony. Věřím, že hráče bude motivovat možnost odlepit se v případě výhry z posledního místa tabulky."

Aleš Benek (trenér FTZS): "Po vydařeném výjezdu do Brna nás čeká další soupeř ze spodku tabulky. V utkáních Rapidu padá hodně gólů. Dokáží potrápit a držet krok s těmi největšími favority. K soupeři máme respekt, už i kvůli tomu, že nás v domácím prostředí okradli o 2 body 4 vteřiny před koncem. Na Rapid i jejich Powerplay budeme připraveni v plné síle. Pokud budeme proměňovat naše šance a nebudeme pouštět Ústí vůbec do hry, tak věřím, že budeme úspěšní."

__________________________________________________________
FC Rapid Ústí n. L. - FTZS Liberec
ÚT 19:00 | SH Chemik
živě na YouTube

Profil haly

Lovosice | Chemik

Více
Adresa U stadionu 1022, 410 02 Lovosice
Kapacita 700 sezení / 100 stání
Vstupenky 30 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 15ti let zdarma

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.