Úvod zápasu patřil především faulům, které se rychle množily na obou stranách. Skóre utkání otevřel po pěkné akci César. Domácí si poté otevřeli střelnici a Rapid zasypali několika úspěšnými střelami. Césara gólově následovali Deco a Guti. Po rychlé úvodní sprše sáhl Rapid v 8. minutě ke hře v power play. To však vedlo pouze k dalšímu nárustu branek na straně Teplic. První poločas ovládl domácí celek poměrem 6:0.

Ve druhé půli se jako první prosadil Deco, který zvýšil na rozdíl sedmi branek. Hosté vycítili šanci po mnoha faulech domácího týmu. Nabídnutými desetimetrovými kopy Rapid nepohrdl a i díky nim dokázal snížit na 7:4. Podobná stíhací jízda jako v posledním střetnutí se však nekonala. I Svarog využil (do třetice) možnost „desítky“ a uzavřel skóre na číslech 8:4.

Michal Hůla, brankář Svarog FC: "Dnešní derby s Rapidem jsme zvládli hlavně díky skvělé první půli. Ve druhém poločase jsme bohužel opět polevili a dostali zbytečné góly. Do dalších zápasů se tomu musíme vyvarovat, jelikož v zápasech s konkurenty ve hře o nejvyšší příčky by nás to mohlo mrzet."

Matěj Čapek, předseda FC Rapid UL: "Teplice potvrdily v derby roli favorita a připsaly si zaslouženou výhru, ke které jim gratuluji. Z naší strany se nejednalo o dobrý výkon, i když se nám podařilo ve druhém poločasu výsledek zkorigovat. Z naší strany chybělo větší nasazení a koncentrace. Pochvalu si za svůj výkon zaslouží čtveřice juniorů, která se dostala v průběhu utkání na hřiště."

Statistika

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.