O druhém únorovém víkendu se tak mohou těšit z momentálního posunu do čela průběžné tabulky 1. FUTSAL ligy, druhý Interobal ztrácí tři body, ale má o jedno utkání odehráno méně.

Stejně jako o dva dny dříve proti Helasu byl i nyní nástup Chrudimi do zápasu ukázkový. Na konci druhé minuty předvedli domácí rychlou kombinaci, v jejímž závěru našel Matěj Slováček nabíhajícího Yuriho a ten poprvé v zápase prostřelil brankáře Kirova. O pět minut později bylo v Chrudimi ještě veseleji. Tentokrát byla defenzíva Démonů vykombinována do posledního detailu a pro Maxe již nebyl žádný problém do odkryté klece zvýšit na 2:0!

Domácí futsalisté měli i nadále silnou herní převahu, řada brankových příležitostí ale končila buď u Kirova nebo nepřesným zakončením. Střelecký účet prvního poločasu ukončil Matěj Slováček. Chrudimský kapitán pohotově zakončil svoji první střelu a z dorážky zvýšil mezi oběma mužstvy na rozdíl tří branek.

Po přestávce byl k vidění totožný futsal, domácí měli jasnou herní převahu, soupeř se dostal jen do ojedinělých brankových příležitostí. Na opačné straně už padla jen jediná branka, svoji střeleckou formu z posledních dnů prokázal Roman Mareš, který osm minut před závěrečnou sirénou upravil na konečných 4:0! Chrudim pošesté v letošní sezoně udržela čisté konto a dobře se naladila před pátečním odjezdem do portugalského Lisabonu.

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Se zápasem jsme si poradili dobře. Od začátku jsme kontrolovali tempo hry, což bylo ve čtvrtém zápase za týden nesmírně důležité. Odehráli jsme bezpečný duel, vytvořili si řadu šancí a naší brankáři nebyli příliš vytížení. Byl to šestý zápas bez inkasovaného gólu v letošní sezoně. Bylo však vidět, že tento zápas pro ně nebyl primárním cílem, všichni už myslí na Ligu mistrů a věříme, že budeme naší ligu reprezentovat tím nejlepším možným způsobem.“

Karel Kruliš (trenér Démoni Česká Lípa): „Zápas, o kterém jsme věděli, že bude spíše o běhání bez balonu, se potvrdil, i když soupeř který má za osm dní čtyři zápasy, má široký kádr a trénuje každý den, tak je jasné, že bude tlačit. I tak si troufnu říct, že jsme předvedli dobrý zápas do obrany a soupeř s tím měl potíže se do nás dostat. Nastoupili s tím nejlepším, co mají a chtěly zápas rozhodnout hned na začátku, ale myslím, že jsme sekundovali dobře a ponaučili se z chyb, které děláme. Soupeři gratuluji a přeji hodně štěstí v Portugalsku.“

Statistika

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?