Severočeši mají v tabulce jen o dva body méně a patří jim šestá příčka. Posledními dvěma zápasy si FTZS pokazil dobrý vstup do soutěže po restartu. Prohrál totiž 0:6 v Teplicích a v posledních vteřinách přišel doma o výhru s Rapidem. Zápas skončil 4:4. Nyní svěřenci trenéra Beneka v roli mírného outsidera a Spartu chtějí zaskočit.

Pražané se v posledních zápasech zvedli a díky dobré formě Angellota se vrátili do první pětky 1. FUTSAL ligy. Sparta v posledních dvou zápasech vyhrála na hřišti Žabinských Vlků 4:3 a pak doma zdolala 9:4 Mělník. 

Aleš Benek (trenér FTZS Liberec): "Po zasloužené dvoutýdenní zápasové pauze nás čeká další domácí klání, tentokrát do Liberce přijede těžký soupeř. Sparta má velmi kvalitní individuality, které se umí prosadit jeden na jednoho. Zejména Angellot umí rozhodovat utkání sám a strhnout celý tým k vítězství. Jejich výsledky v letošní sezooně nejsou tak suverénní jako v minulých letech, ale například v zápasech s Chrudimí a na Slavií se mi jejich herní projev velmi líbil. Kádr se jim mění za pochodu a díky jejich hráčské kvalitě nejsou až tak čitelní. Na soupeře se připravujeme s patřičným respektem, ale zároveň se všichni těšíme. Budeme se chtít prezentovat určitě agresivní hrou s dobrým pohybem a doufám, že se všichni dokážeme koncentrovat celé utkání. Chci, abychom pro Spartu byli nebezpečným soupeřem a udrželi domácí neporazitelnost. Škoda, že se hraje stále bez diváků, protože ti by na takový zápas, jak je v Liberci zvykem, přišli v hojném počtu. Snad jim uděláme radost alespoň přes stream a budou nám fandit."

Beni Simitči (trenér Sparty): „V tabulce jsme nad Libercem, takže o ničem jiném než o vítězství přemýšlet nemůžeme. V únoru nás čeká pět zápasů, všechny proti hratelným soupeřům, měli bychom být papírově favorité ve všech, takže přirozeně chceme vyhrát. Liberec patří do téhle skupiny, dobře se připravíme, i když letos Liberečtí vypadají daleko lepší a nebezpečnější, ale my se už taky dostáváme do formy.“

__________________________________________________
FTZS Liberec - AC Sparta Praha
NE 19:30 | SH Harcov
živě na YouTube

Profil haly

Liberec | TU Harcov

Více
Adresa Na Bohdalci 715/30, 460 07 Liberec
Kapacita 200 sezení / 50 stání
Vstupenky 40,- (ženy, ZTP, důchodci a děti do 15ti let ZDARMA)

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?