Domácím celkem je Helas, hrát se tedy bude v hale na Vodové. Svěřenci trenéra Galii se v posledních zápasech zvedli a posunuli se na osmou příčku se ziskem devíti bodů. Po výhře v Českých Budějovicích padl Helas doma 1:6 se Slavií a pak přišla reprezentační přestávka. V kádru tradičního účastníka 1. FUTSAL ligy nastoupí i aktuální vítěz ankety Futsalista roku do 21 let Ivan Šarközy. 

Žabinským Vlkům patří v tabulce předposlední jedenácté místo za šest bodů. Derby zřejmě rozdíly smaže, byť jsou domácí mírným favoritem. Vlci si před reprezentační přestávkou stěžovali na nabitý program, obzvlášť po domácí prohře s Dynamem. Nyní mohou ukázat, že odpočatí zvládnou velké věci. 

Tomáš Galia (trenér Helasu): „Derby ve většině případů neberou v potaz dosavadní výsledky a tabulkové postavení, i kdyby byli Žabinští Vlci bez jediného ligového bodu, do vzájemného utkání půjdou s jasným cílem, urvat tři body a prodloužit pomyslnou městskou nadvládu, kterou získali ve dvou pohárových utkáních. Dva týdny se svědomitě připravujeme na herní styl soupeře, který je pro každé mužstvo nepříjemné. Pokud chceme být úspěšní, musíme eliminovat jejich největší zbraň a být dobře mentálně připravení.”

Václav Klímek (brankář, Helas Brno): „Co říct k sobotnímu derby, Žabinští Vlci přijedou s motivací dokázat že oni jsou nová brněnská jednička a my musíme ukázat že to tak není. Očekávám tvrdé utkání se stoprocentním nasazením z obou stran. Jen škoda, že bohužel bez fanoušků v hale kteří by tomu dodali tu správnou atmosféru.“

Michal Mezník, obránce ŽV: „Na sobotní derby s Helasem jsme všichni správně namotivovaní. Máme za sebou kvalitní tréninkové jednotky a především jsme rádi, že máme tu možnost hrát a trénovat. Každopádně budeme chtít bodovat a nebojím se říct, že chceme z derby získat tři body."

Michal Letzel, prezident ŽV: „Prvoligové derby brněnských týmů se nehrálo dlouhých pět let. Kdyby se nemuselo hrát bez diváků, možná bychom byli svědky rekordní ligové návštěvy. Předpokládám, že v této "bitvě o Brno" odehrají všichni hráči zápas s maximálním nasazením, nevypustí jediný souboj a že budeme svědky zajímavého a kvalitního utkání."

_________________________________________________
Helas Brno - Žabinští Vlci Brno
SO 19:00 | SH Vodova
živě na YouTube

Profil haly

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 2900 diváků
Vstupenky 50 Kč dospělí

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.