Do branky Plzně se premiérově od začátku postavil Ondřej Vahala. A klidný začátek mu bohužel dopřán nebyl. Mělník měl během úvodních minut řadu vyložených šancí. V 5. minutě se poprvé měnilo skóre. Na hranici brankoviště dostali domácí možnost zahrávat standardní situaci, po které se nadvakrát prosadil domácí Moravec. Na hráčích Plzně bylo vidět, že chtějí co nejdříve vyrovnat a usilovně se vrhli do útoku. Vyrovnání přinesla 9. minuta, když Michal Seidler rozehrál aut a Michal Holý utaženou střelou na zadní tyč rozvlnil síť. Poté přišla pasáž plná faulů, která vygradovala v 16. minutě. Plzeňští, kteří už měli na kontě pět faulů, dokázali dostat míč do sítě Mělníka. Po posouzení situace rozhodčími však bylo rozhodnuto, že to bylo za pomocí faulu, který byl tím pádem šestý a Mělník dostal možnost zahrávat dlouhou penaltu. A tu opět domácí Moravec proměnil, byť si Ondřej Vahala na míč sáhl. Tohle vedení Olympiku trvalo jen minutu. Po akci Michala Seidlera se dostal k míči Tomáš Vnuk, který poslal tvrdou ranou o břevno míč za čáru. To bylo vše, co první půle nabídla a do šaten se odcházelo za stavu 2:2.

Do druhé půle vstoupila lépe Plzeň a snažila se využívat Ondřeje Vahalu na útočné polovině. Jenže ve 24. minutě se domácí dostali k brejku, který dovedl ke gólu Lehner. Plzeň však dokázala i potřetí vyrovnat. Po skrumáži před brankou Mělníka byl Michal Štrajt faulován domácím brankářem a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Na něj si míč připravil Michal Holý a nekompromisně poslal mít pod břevno. Rozhodující branku a svoji třetí v utkání vstřelil ve 29. minutě Michal Holý, kterému z rohu nabil na levačku Tomáš Vnuk.

Interobal tak v Mělníku vybojoval důležité tři body. Svůj bodový zisk bude moci opět rozmnožit v pátek, když v domácí hale přivítá České Budějovice.

Lukáš Nečas (hráč Mělníka): „Dnes jsme čelili, dle mého názoru, aktuálně nejlepšímu týmu v lize. Byl to zápas plný osobních soubojů, vyhrocených situací, ale i pohledných akcí. Soupeř k nám přijel s řadou reprezentantů, přesto jsme se s tím ale vypořádali velmi dobře. Vyšel nám vstup do zápasu a zaslouženě jsme se dostali do vedení. Mrzí mě, že i když jsme v zápase třikrát vedli, tak nemáme ani bod. Na druhou stranu jsme si dokázali, že obzvláště na domácí půdě, můžeme hrát minimálně vyrovnaně s každým týmem. Chtěl bych poděkovat všem spoluhráčům za výkon, a také fanouškům za podporu a za povzbuzující zprávy.“

Michal Holý (hráč Plzně): „Od nás to byl velice špatný výkon, ale máme tři body do tabulky úplně stejně, jako kdybychom vyhráli o deset branek. Je třeba si cenit i takových výher a teď už musíme myslet zase dopředu na další zápasy. Za hattrick jsem samozřejmě rád. Myslím, že dva po sobě jsem ještě nikdy nedal a navíc v teď celkem složitém období si toho vážím. Ale nejdůležitější je, že nám zajistil tři body.“

Statistika

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.