V prvním utkání se na vedoucí branku čekalo až do poslední minuty prvního poločasu, v odvetě tomu však bylo zcela jinak. Na začátku třetí minuty totiž Pavel Drozd šikovně tečoval střelu Romana Mareše mimo dosah brankáře Votavy a otevřel tím střelecký účet zápasu. O tři minuty později se Roman Mareš zapsal do střelecké listiny, když ukázkovou ranou potrestal nepřesnou rozehrávku ústeckých futsalistů. Následně po pasu navrátilce do sestavy Yuriho udeřil Max, účet prvního poločasu uzavřel dvě minuty před sirénou prvním ligovým gólem v dresu Chrudimi Jaroslav Kubát.

Rozdíl čtyř branek poté vydržel až do sedmadvacáté minuty, po které ale hráči domácího Rapidu naprosto odešli. Druhý gól v utkání zaznamenal Brazilec Max, po špatném odkopu hráčů Ústí udeřil a na 6:0 zvýšil David Drozd. Bratři Drozdovi trápili defenzívu Rapidu i nadále – ve 31. minutě se podruhé do střelecké listiny zapsal Pavel Drozd, o minutu později vsítil osmý gól ukázkovou střelou pro změnu Drozd David.

V závěrečných minutách se již na palubovce točili i hráči širšího kádru, definitivní výsledek utkání upravil tři minuty před koncem zápasu Yuri. Chrudim nedopustila podobné problémy jako v pátečním střetnutí a ze severu Čech si veze jednoznačnou výhru 9:0!

Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem): „Zápasy v Chrudimi a Ústí nad Labem byly diametrálně rozdílné. Nepodařilo se nám po první poločas ubránit dobrý výsledek. Od 12. minuty, kdy byl rozdíl tříbrankový, byla na našich hráčích vidět mírná rezignace. Nenavázali jsme na páteční utkání v Chrudimi, které bylo z naší strany výjimečné. V obou poločasech si soupeř vytvářel nespočet brankových příležitostí, ze kterých nás dokázal potrestat. Jednalo se o jednoznačné vítězství Chrudimi, které musíme hodit za hlavu a soustředit se na další kola."

Felipe Conde (FK Chrudim): „Vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí, řadu z nich jsme navíc neproměnili. Zápas byl důležitý především pro mladé hráče, kteří dostali příležitost se ukázat. Některé herní situace budeme muset zdokonalit pro blížící se zápas v Lize mistrů."

Statistika

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?