První vzájemný zápas, který se hrál v pátek, nabídl nečekané drama. Ústečtí totiž během druhé půle vedli v Chrudimi 2:1 a 3:2. Ještě v poslední minutě živili naději na senzační bodový zisk. Stav byl 3:3, ale překvapení odmítl čtyři vteřiny před koncem chrudimský Feliipe, který rozhodl. Pro nováčka soutěže tak může jít o velkou psychickou vzpruhu. Takto dramatické zápasy se v Chrudimi jen tak nevidí.

Svěřenci Martina Dlouhého tak stále zůstávají poslední a všichni jsou hodně zdvědaví, co doma proti Chrudimi předvedou. Tým kouče Condeho se bodově dotáhl na Plzeň. Oba dosud neporažené celky mají v tabulce devatenáct bodů. V případě nedělní výhry se Východočeši dotáhnou na druhou Slavii.

Matěj Čapek (FC Rapid Ústí n. L): V neděli se utkáme opět s Chrudimí, tentokrát na domácí palubovce v Ústí nad Labem. Našim cílem bude navázat na náš páteční výkon, i když to bude velice těžké. Chrudim bude chtít o vývoji utkání rozhodnout dříve než v pátek a já si přeji, abychom opět byli důstojným soupeřem a potvrdili, že se nám pomalu ale jistě daří adaptovat na nejvyšší soutěž."

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „V odvetě s Ústím se musíme prezentovat daleko lépe, než v prvním vzájemném zápase, kdy jsme byli hluboko pod naší úrovní. Máme příležitost hrát se stejným mužstvem a ukázat zlepšení. Pro hlavy hráčů je nutné předvést skvělý výkon, kterému chceme od začátku jít naproti.“

_________________________________________
FC Rapid Ústí n. L. - FK Chrudim
NE 20:00 | SC Sluneta
živě na YouTube

Profil haly

Ústí n/L | Sluneta

Více
Adresa Jateční 1026/18, 400 01 Ústí nad Labem - Klíše
Kapacita 1000 sezení / 200 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.