Severočeský Svarog ve středu porazil jednoznačně Liberec (6:0) a v pátek i Českou Lípu na jejím hřišti 4:1. „V pátečním utkání jsme opět hráli dobře dozadu a od toho se i odvíjel výsledek. Důležité bylo, že nás nepoložil první gól a rychle jsme zápas otočili ve svůj prospěch. Zápas jsme měli pod kontrolou a po celou dobu jsme šli jasně za vítězstvím,“ řekl brankář Teplice Michal Hůla po výhře nad Démony.

Právě Českolipští mají aktuálně nejhorší formu. Ani minulý týden se jim nepodařilo bodovat. K prohře s Teplicemi musíme přičíst i těžkou porážku 0:7 v Edenu. „Nacházíme se v nějaké dece po zápase v Ústí, který jsme mohli vyhrát, ale prohráli jsme ho během třiceti vteřin a zanechalo to na nás následky. V úterý jsme mohli v závěru poločasu z penalty snížit, ale nepovedlo se to, nedaří se nám to utrhnout. Slavia byla živější, odpočatější,“ shrnul souboj v Praze trenér České Lípy Karel Kruliš.

Sešívání se po prohraném derby vrátili na vítěznou vlnu, když po Démonech zdolali i Helas Brno v jeho království. Zápas Filingerovi svěřenci vyhráli 6:1. „Museli jsme po zápase se Spartou něco změnit. Chtěli jsme dva následující zápasy doma s Českou Lípou a na Helasu zvládnout,“ uvědomoval si slávista Radim Záruba, který s futsalem začínal právě v hale na Vodové a pokračoval: „Myslím si, že se nám v obou zápasech povedly vstupy do zápasu a pak už jsme to měli pod kontrolou. Hrálo se nám dobře. Reprezentační pauza nám umožní připravit se na konfrontační zápasy.“

Dařilo se i Spartě. Také dvakrát vyhrála a v tabulce poskočila páté místo s šestnácti body. Tým z Vysočan těsně porazil domácí Žabinské Vlky 4:3 a v pátek rozstřílel Mělník 9:4. „Vyhráli jsme čtvrtý zápas v řadě, jsem rád, že se konečně dostáváme do míst, kam patříme. Samozřejmě, náš výkon v prvním poločase nebyl optimální, za to může asi to, že jsme vedli strašně rychle a kluci si mysleli, že nebudou muset tolik bojovat, zároveň s tím nedodrželi některé taktiky,“ přemýšlel trenér Beni Simitči. Čtyři góly vstřelil sparťan Angellot. „Pravda. Velké problémy nám dělal fámózní Angellot, který dal čtyři branky a měli jsme s jeho bráněním velké obtíže,“ konstatoval kouč Mělníka Jakub Němec.

Tři body v jednom týdnu získaly České Budějovice, které nejprve prohrály doma s Helasem Brno 1:3, aby si pak v sobotu dojely do Brna pro výhru, ale na palubovku Žabinských Vlků. „Do zápasu jsme šli s tím, že chceme Vlkům vrátit porážku z minula a od první minuty to bylo znát. Už po první půli mohlo být rozhodnuto, ale většinu gólů jsme si nechali do druhé půle. V té nás podržel brankář Křížek,“ uznal českobudějovický Martin Slavík. Své hodnocení přidal i předseda Žabinských Vlků Michal Letzel: „Jen pogratuluji soupeři k velmi dobrému výkonu a my musíme v nynější zápasové pauze rozklíčovat, co je špatně. Do jaké míry se nám to podaří uvidíme v derby s Helasem, které se hraje šestého února.“

Liberečtí futsalisté si po Teplicích nenapravili reputaci. V neděli doma hostili poslední tým tabulky Rapid Ústí nad Labem a severočeské derby skončilo pod Ještědem remízou 4:4. Hosté srovnali pár vteřin před koncem při hře bez brankáře. Poprvé tak v nejvyšší soutěži bodovali na hřišti soupeře. „Tahle remíza je pro nás prostě málo,“ zlobil se liberecký hrající trenér Aleš Benek a navázal: „Ještě pár vteřin před koncem jsme tomu byli blízko, ale soupeři se podařilo srovnat. Rozhodly asi naše nevyužité šance, kdy jsme mohli už v prvním poločase soupeři odskočit. Šance jsme měli, soupeř hrál pod hrozbou desetimetrových kopů, takže jak říkám, je to pro nás ztráta.“

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?