Od rozjetí prvoligové soutěže, po koronavirové tříměsíční přestávce, zatím Démoni nezískali ani bod. Chtěli se o to pokusit právě s Teplicemi, i když, jak bylo naznačeno, byl to těžký soupeř.

Ale začátek se jim povedl. V první desetiminutovce měli domácí několik zajímavých šancí, z čehož jednu dokázali proměnit. V 7. minuě se trefil Bejda – 1:0.

Ty další neproměněné příležitosti je následně mrzely, protože Teplickým se povedlo ještě v první půli nejenom srovnat, ale i otočit skóre a to během minuty a půl (Adriano a Baran) – 1:2.

Démoni cítili, že se s favoritem dá hrát a i ve druhé půli se pustili do soupeře bez přehnaného respektu. A opět se dostali do několika nadějných možností ke skórování, především ta Fichtnerova střela z 25. minuty volala po gólu…

Nakonec to ale byli hosté, kdo se radoval z gólu. Ve 27. minutě byl vyloučen Bejda a Tato proměnil nařízenou penaltu – 1:3.

Než se mohli domácí pořádně vzpamatovat z této šlamastyky a nadechnout se k případnému náporu, vstřelily Teplice čtvrtý gól (Salla) – 1:4.

Snížit mohl ze dvou velkých šancí Fichtner, ale nejdříve trefil brankáře a pak si před prázdnou brankou nedokázal zpracovat míč.

V příštím kole se Démoni střetnou s Mělníkem, se kterým se v současné chvíli přetahují o osmé postupové místo do play-off.

Karel Kruliš (trenér FC Démoni Česká Lípa): "Po náročném týdnu, kdy jsme odehráli v šesti dnech tři zápasy nám včerejší zápas ukázal, že se umíme poprat i s týmem, který je nabitý cizinci. Kluky chválím za skvělý přístup k zápasu. Dál se teď musíme připravit na další zápasy. A začít bodovat."

Michal Hůla (brankář Svarog FC): "V dnešním utkání jsme opět hráli dobře dozadu a od toho se i odvíjel výsledek. Důležité bylo, že nás nepoložil první gól a rychle jsme zápas otočili ve svůj prospěch. Zápas jsme měli pod kontrolou a po celou dobu jsme šli jasně za vítězstvím!"

Statisitika

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?