Domácí celek měl co napravovat a do utkání vstupoval jako favorit. Ve třetí minutě otevřel skóre utkání tvrdou střelou kapitán Svarogu Claudio. Pak nastalo gólové bezvětří. Domácí sice měli převahu a míč drželi převážně na svých sálovkách, ale Liberec poctivě bránil a Teplicím se nedařilo navýšit skóre. První poločas tak skončil těsným vedením domácích 1:0. 

Ve druhé polovině už se přece jen Svarogu podařilo častěji obelstít libereckou obranu. Ve 23. minutě zvýšil na 2:0 César. O tři minuty později ho následoval Tato. Čtyřgólový rozdíl zajistil ve 28. minutě Jirka Baran a Liberec už pomalu ztrácel vidinu dobrého výsledku. Za Teplice se ještě do konce zápasu stihli trefit Adriano a znovu Tato. Skóre utkání se zastavilo na číslech 6:0. 

Jiří Baran, hráč Svarog FC: "Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou, soupeř neměl prakticky nic. V takových zápasech jsou pro nás tři body povinností. Teď je důležité nepodcenit Českou Lípu a nastavit se dobře na další, pro nás velmi důležitý zápas s Chrudimí."

Aleš Benek, trenér FTZS Liberec: „Soupeři gratulujeme. Vyhrál zaslouženě. Dnes to byl pro nás trochu křest ohněm, jak na tom jsme do obranné fáze. Myslím si, že první poločas měl dobré parametry. Dobře jsme se zastupovali a týmově bránili proti individuálně silnému soupeři. Druhý poločas soupeř potrestal naše individuální chyby a bohužel z toho je velmi krutá porážka. Velký prostor dostali i hráči ze širšího kádru a jsem rád, se se s tím poprali statečně. Byla to pro ně velmi dobrá škola. Ze zápasu se musíme poučit a pracovat u jednotlivců na odstranění taktických nedostatků, které tam byly a pak nás to sráží na kolena. Nyní se chceme už plně koncentrovat na velmi důležitý zápas v neděli proti Ústí.“

Kamil Janouš, hráč FTZS Liberec: „Do utkání jsme vstoupili připraveně a dobře plnili taktické pokyny po celý první poločas. Vytvořili jsme si dobré gólové šance ale ani jednu jsme neproměnili i tak jsme šli do druhého poločasu za příznivého stavu 0:1 a s vědomím, že chceme něco s utkáním udělat. Bohužel jsme inkasovali nešťastné góly a i po povedené power play se nám nepodařil vstřelit gól.“

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.