S mírnou dávkou nadsázky by bylo možné napsat: Žabinští Vlci – Angellot 3:4. Poté, co Sparta naložila v derby sedmibrankový příděl Slavii, jsme očekávali do jisté míry prodej vstupenek na kolotoč, ale ten se až tak úplně točit nezačal. Jako vysoký favorit měl soupeř samozřejmě územní převahu, tu se nám ale dařilo aktívní obranou velice slušně eliminovat a když už se hráči z Prahy dostali do šancí, nezachovali potřebný klid nebo byl na místě náš gólman Jaroslav Pšurný. I my jsme se dostali do několika slibných příležitostí ale rovněž bez kýženého efektu a tak jediným "prvopoločasovým" střelcem byl Jiří Vokoun, který zužitkoval skvostnou křižnou přihrávku Angelotta. Poločas - 0:1. Asi klíčovým momentem zápasu byla druhá branka hostů, která padla po rohovém kopu, kdy jsme na brankovišti nepokryli osamoceného Angellota a ten pohotově skóroval – 0:2. Další dvě branky jsme dostali od téhož hráče. Nejdříve dokonal akci kterou sám založil a poté trefil prázdnou branku ve chvíli, kdy jsme hráli s brankářem v poli. A bylo to rázem 0:4. Poté hráli i hosté s vysunutým brankářem a rovněž patrně s vědomím, že se už nemůže nic stát a že je zápas rozhodnut. Jenže nejprve Čenda Cenek a poté Honza Hromek trefili jejich opuštěnou branku a bylo to 2:4. V poslední minutě navíc snížil Dominik Havlín (coby náš "pavrplej gólman") parádní křížnou střelou směřující od levé lajny pod břevno na 3:4. Času na vyrovnání už bylo bohužel žalostně málo. Přesto se to ale ještě mohlo podařit, jelikož 17 vteřin před koncem vyprodukoval Carlinhos přihrávku středem hřiště přímo na sálovku našeho hráče a my jsme se dostali do akce, která se využít ještě dala. Bohužel se to nepodařilo, hosté to ještě dvakrát odkopli od branky a byl konec. Závěr zápasu byl tedy více dramatický než se původně očekávalo a po prohře s favoritem jsme nakonec sice odcházeli bez bodového zisku, ale s hlavami více než vztyčenými. V sobotu nás čekají ve sportovní hale na Vodové (14:00) tým SK Dynamo PCO České Budějovice. 

Beni Simitči (trenér AC Sparta Praha): "Před zápasem jsem na taktické poradě klukům řekl, že chci abychom navázali na herní systém jako proti Slavii. Směrem dozadu jsme zápas zcela ovládli, ale nelíbil se mi tým v ofenzivní činnosti. Sice jsme vedli pár minut do konce 4:0, ale nemělo to ten šmrnc a neměl jsem radost ze hry. Power-play byla v plánu už z posledního tréninku, kde jsem jim oznámil, že určitě chci, abychom ji zkusili na posledních 5-6 minut v zápase. Nedali jsme spoustu šancí, ale kvůli laciným chybám jsme soupeři darovali tři góly. Takže jsem spokojen pouze se třemi body a defenzivou, nic víc."

Michal Letzel (předseda ŽV Brno): "Ten kdo zná futsal, tak ví, jak je tenhle sport krásný i v tom, že není nikdy nic jasné a že se může během chvilky vše změnit. Prohrávali jsme 0:4, soupeř se uspokojil a trénoval si na nás už pouze power - play s vědomím, že se nemůže nic stát. Jsem ale přesvědčen o tom, že pokud by se hrálo ještě jednu jedinou minutu, veškeré prognózy by pozbyly logiku a my bychom zápas neprohráli."

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.