Byli to hosté, kteří se chopili utkání hned zkraje. Nenápadný faul Pouzara v okolí Beránkova vápna znamenal faul a standardní situaci. Z přímého kopu vymysleli hosté krásnou akci. Cupák rozehrál po zemi na Poula, který efektivní patičkou překonal Beránka - 0:1. Za domácí byl po inkasované brance velice aktivní Radouch, který dvěma ranami ohrozil připraveného Lidmila. Hosté mohli své vedení navýšit, ale Beránek byl v brance sebejistý.

Skóre Helas navýšil v 7. minutě. Domácí se snažili vysoce presovat hosty z Brna, kteří využili malé mezery v obraně. Konkrétně Matyska našel přesným pasem Lidmila, jenž se řítil sám na Beránka. Své tažení zakončil prostrčením mezi nohama Beránka - 0:2. O dvě minuty později Dynamo snížilo na rozdíl jedné branky. Pouzar vzal zodpovědnost na svá bedra a ukázal týmu cestu. Na levé straně v situaci jeden na jednoho nezmatkoval, ale naopak skrytou přihrávkou nalezl Dominika Hrice, který z první propasoval míč za brankaře - 1:2.

Do poločasu následovaly šance domácích, ze kterých kromě střel pramenily i fauly hostů. Během prvního poločasu si jich připsali celkem pět a byla veliká škoda, že domácí nedokázali svou aktivitou vyvolat šestý faul znamenající pokutový kop. Hosté byli opatrní a vítězný stav na své straně do konce poločasu udrželi.

Vstup do druhého poločasu znovu vyšel lépe hostům, kteří ve 23. minutě opět odskočili o dvě branky. Szapka na pravé straně zakončil své tažení střelou, kterou zblokoval Pouzar pouze k Cupákovi. Ten se natlačil před obránce a zakončil za záda Beránka - 1:3. Domácí i s velkou dávkou štěstí snížili o minutu později opět na rozdíl jediné branky. Radouch ve slibné situaci před vápnem Konečného, posunul na lépe postaveného Slámu, který se mu snažil přihrávku opětovat. Do cesty se mu postavil Cupák, který si míč srazil do vlastní branky - 2:3.

I přesto, že domácí měli snahu skóre utkání zvrátit, hosté přidali další branku. Na své polovině zakombinoval Sznapka se Šarkozym, který se hnal po pravé straně na Beránka. Na levé straně ho stínoval Cupák, který dostal od Šarkozyho krásnou přihrávku do odkryté branky. V zakončení byl Cupák přesný - 2:4. O tři minuty později přidali hosté pátou branku. Domácí vysokou hrou otevřeli své řady, do kterých se Helas řítil jak zblázněný. Cupák v brejkové situaci zasekl, předal míč dobíhajícímu Šarkozymu, který šajtlí navýšil skóre ve prospěch hostů na 5:2.

Domácí stupňovali svou aktivitu, nutno říct, že provedli mnoho chyb, které hasil až poslední postavený Beránek. Ve 39. minutě přišla odměna v podobě třetí branky. Pouzar na levé straně exkluzivní pobídku Radouchovi, který byl v zakončení nekompromisní (3:5). V poslední minutě trefil ještě Radouch tyč Konečného svatyně.

Radim Pouzar (hráč Dynama): „Bohužel jsme nedokázali navázat na velmi zodpovědný výkon proti Liberci. Helas skvěle bránil a vyrážel do rychlých protiútoků, které většinou dokázal potrestat. Nevím, jestli jsme byli horším týmem, ale hosté potvrdili futsalové kvality a nakonec zvítězili asi zaslouženě."

Tarik Lukšija (Helas Brno): „Do zápasu jsme šli s tím že si chceme z Budějovic odvézt tři body. Utkání bylo velice náročné, hlavně po fyzické stránce, ale splnili jsme všechny taktické pokyny, které nám byly zadány a díky tomu utkání zvládli vítězně. Jsme rádi, že můžeme konečně po dlouhé době slavit výhru z venkovní půdy, ale už se soustředíme na utkání, které nás čeká v pátek se Slavií.”

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.