A Teplice navíc dost ostudně. V souboji o průběžné první místo nestačili doma na Plzeň, která je deklasovala vysoko 9:1. V tabulce patří Alonsovým svěřencům stále druhé místo za zisk osmnácti bodů. Ani Liberec nebude chtít podruhé v řadě prohrát. FTZS nestačil v neděli na domácí České Budějovice a přišel o šňůru vítězství v řadě. Liberečtí jsou stále na páté pozici s třinácti body a pokud tam chtějí zůstat, musí bodovat. 

V loňské sezoně Teplice doma porazily rivala z Liberce vysoko 7:1. Na domácím hřišti pak podještědský tým padl po výsledku 0:4. 

Eloy Alonso (trenér Svarog FC): „Už aby tu středeční zápas byl. Chceme změnit dynamiku v týmu a napravit si image z posledního zápasu. V posledních dnech jsme se nad sebou museli hodně zamyslet. Pracovali jsme na zlepšení všech negativ. Na zápas s Libercem jsme plně soustředěni, hrajeme znovu doma a půjdeme do toho na sto procent. Našim fanouškům chceme věnovat další vítězství. Liberec je tvrdý tým, nesmíme nic podcenit. Liberečtí prožívají skvělou sezonu a jsou nebezpečným soupeřem, musíme být velmi soustředění, dělat věci jednoduše a znovu získat dobrý pocit.“

Aleš Benek (trenér FTZS): "Není čas řešit zápas v Budějovicích, ve kterém jsme vyšli bodově na prázdno. Veškerou koncentraci musíme věnovat dalšímu utkání, které nás čeká ve středu v Teplicích. Víme o velké individuální síle soupeře, který má v letošní sezoně ty nejvyšší cíle. Bude to úplně jiný zápas, než které jsme během čtrnácti dní hráli. Teplice sice teď vysoko prohrály s Plzní, ale myslím, že na jejich psychiku to nebude mít vliv a budou chtít tuto blamáž odčinit. Bude záležet na tom, jak dobře budeme bránit a jak si budeme po zisku vážit míče. Těšíme se na velmi silného soupeře, který určitě prověří naši obranu. Pokud budeme plnit všechny úkoly na hřišti, tak můžeme pomýšlet na dobrý výsledek."

___________________________________________
Svarog FC Teplice - FTZS Liberec
ST 20:00 | SH Teplice
živě na Tipsport a LSTV

Profil haly

Teplice | SH

Více
Adresa Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice
Kapacita 600 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič ženy - 20 Kč, děti vstup zdarma

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?