Pražané navíc potřebují vyhrát a vrátit se po neúspěšném pátečním derby na vítěznou vlnu. Ano, svěřenci trenéra Filingera sice poprvé v sezoně prohráli, ale stále se drží na špici tabulky. Se šestnácti body jsou třetí a v úterý chtějí svou sbírku o tři body navýšit. Tým by měla znovu táhnout produktivní trojice Záruba, Jošt a Homola.

Démoni jsou po restartu soutěže v bryndě. V neděli prohráli třetí utkání v řadě. Tentokrát na palubovce posledního Rapidu. Zápas nabídl neskutečnou přestřelku, která vyústila domácím rozhodujícím gólem půl minuty před koncem na 9:8! V loňské sezoně Démoni prohráli na Slavii 1:4 a doma 2:4.

David Filinger (trenér Slavie): "Musíme odčinit nepovedené derby, které jsme si rozebrali. Máme před sebou zápas proti České Lípě a Helasu, oba zápasy musíme bezpodmínečně vyhrát a vrátit se na vítěznou vlnu. Očekávám plnou koncentraci od všech hráčů od první do poslední vteřiny zápasu, nesmíme nic podcenit."

Jan Homola (kapitán Slavie): "Po nevydařeném derby hostíme nepříjemného soupeře z České Lípy. Jejich tým je několik let spolu a na jejich výkonech se to odráží v dobrém světle. Chceme se dostat zpět na vítěznou vlnu a k zapasu musíme přistoupit s pokorou k soupeři, a koncentraci po celý zápas."

Karel Kruliš (trenér Démonů): "Je před námi už v úterý další zápas, a to na Slavii. Velice těžký soupeř. My se musíme dát rychle do kupy a jedeme dál. Pokud se nám povede vytěsnit nedělní zápas, tak jsme schopni Slavii potrápit. Musíme na tom zapracovat na pondělním tréninku a vydat se do Prahy s vědomím, že můžeme překvapit."

___________________________________________
SK Slavia Praha - FC Démoni Česká Lípa
ÚT 20:00 | SH Eden
živě na YouTube

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.