Bláznivý týden prožila Plzeň, která se osamostatnila na čele tabulky. Nejprve v úterý přišla o svou stoprocentní bilanci doma se Slavií. Zápas skončil 5:5 a Pražané vybojovali bod v samotném závěru. Jenže Západočeši si spravili chuť v pátek, kdy v souboji o průběžné první místo porazili domácí Teplice nečekaně vysoko 9:1. „Určitě to nebylo tak lehké, jak to vypadá a sám jsem tím výsledkem překvapený. Čekali jsme vyrovnaný zápas a tuhý boj až do konce. Teplice na nás chtěly vletět a napadat nás, to se ale ukázalo jako chyba, protože hráči jako Tomáš Vnuk nebo Michal Seidler jsou výborní na brejky a dělali si tam, co chtěli a díky tomu bylo už v poločase rozhodnuto. Bylo nás v Teplicích osm do pole, máme hodně kluků nemocných, nakonec máme s Teplicemi dvě výhry a ty se budou počítat,“ těšilo střelce hattricku Michala Holého.

Slávisté naopak prožili týden jako na houpačce. Po vybojovaném bodu v Plzni přišla studená sprcha v podobě prohraného derby doma Spartou 2:7. „Za stavu 1:0 jsme si mysleli, že to půjde samo a že se Sparta porazí sama, kluci přestali hrát, nevraceli se, dvakrát jsme lacino inkasovali. Pak to byla katastrofa,“ litoval trenér sešívaných David Filinger.

Spartě pomohl v úvodu dvěma góly mladík Martin Hora: „Věděli jsme, že musíme hrát lépe a tvrději než v minulém derby. První prohra nás velmi motivovala, Slavii jsme měli co vracet. Jsme rádi, že jsme vyhráli, já jsem velmi šťastný, že se mi povedlo vstřelit dva góly. Dnes jsme ukázali opravdovou sílu Sparty.“

První čtyřku ligy prozatím uzavírá Chrudim, která v letošní sezoně, stejně jako Plzeň, ještě neprohrála. Východočeši ale odehráli jen šest zápasů. Před Ligou mistrů zvítězili v České Lípě 3:1. Českolipští Démoni neuspěli ani v klíčové bitvě na palubovce Rapidu Ústí nad Labem. Po první půli vedli hosté 4:1, pak prohrávali 4:6, zase vedli 8:7, ale nakonec Rapid souboj půl sekundy před koncem otočil na konečných 9:8.

Bláznivý zápas zhodnotil trenér Ústeckých Martin Dlouhý: „Po několika utkáních se nám konečně podařil vstup do zápasu, kdy jsme se dokázali rychle ujmout vedení. Česká Lípa však v průběhu prvního poločasu ukázala své kvality a otočila výsledek ve svůj prospěch a zaslouženě si držela tříbrankové vedení po prvním poločasu. Do druhého jsme nastoupili s vědomím, že utkání můžeme ještě otočit, a to se nakonec také podařilo. Průběh druhého poločasu byl bláznivý, ale se šťastným koncem pro Rapid. Zápas musel diváky bavit, hodně branek, hodně emocí a historicky první prvoligové body pro Rapid.“

Výhry se dočkal i Mělník. Po prohře na Helasu si zchladil žáhu na druhém brněnském celku a dom porazil Žabinské Vlky. Radost měly i České Budějovice, které v neděli utnuly šňůru vítězství Liberce a vyhráli 5:1. „Odehráli jsme dobré utkání,“ pochvaloval si českobudějovický Jiří Hrbáč a pokračoval: „Liberec je kvalitní mužstvo a má zkušené hráče. Věděli jsme, že musíme být absolutně koncentrovaní směrem dozadu a jistí při zakončení dopředu. To se nám celý zápas dařilo velmi dobře a odměnou nám je zasloužená výhra.“

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?