Do zápasu vstoupil domácí Svarog aktivně, ale hosté se dostali ke slovu velmi brzy. Ve 4. minutě otevřel skóre utkání plzeňský Kozár. O tři minuty později zvýšil na 2:0 z pohledu hostů Seidler, který využil protiútok. Brejkové situace se Plzni dařily efektivně proměňovat i nadále. V 10. minutě si připsal branku Tomáš Vnuk. Svarogu se nedařilo dostat do zápasu a Plzeň to tvrdě trestala. Na rozdíl čtyř branek hosté odskočili ve 12. minutě opět zásluhou Vnuka. Herní strategie domácích se sypala jak domeček z karet a pomyslnou korunu tomu nasadila pátá branka Interobalu, která vznikla po shonu okolo faulu. Domácí se ještě snažili gól do prázdné branky reklamovat, ale nebylo to nic platné. Západočeši zakončili první půli ještě jednou trefou. Po rychlém protiútoku proměnil Seidler. 

Poločasový stav 0:6 byl pro teplické jako z noční můry. Bohužel, ani druhá půle na pokaženém utkání z pohledu domácích nic nezměnila. V brance vystřídal Michala Hůlu druhý brankář Jakub Marek. Svarog sice držel míč více na svých sálovkách, ale ke zvratu utkání to nevedlo. Plzeň zaznamenala ve druhé půli další tři branky a v klidu si došla pro tři body. Gól útěchy pro Teplice vstřelil ve 38. minutě Keko. 

Tomáš Künzl, asistent trenéra Svarog FC: "Abych pravdu řekl, tak bych tomu před zápasem nevěřil, že bude mít tak důležité utkání pro nás takový průběh. V prvním poločase jsme měli úvodní minutu, ve které jsme byli aktivní a odhodlaní. Po rychlých brankách jsme ale byli zaskočeni a přestali jsme věřit tomu, že výsledek zápasu můžeme ještě urvat k našemu prospěchu. Šance jsme si vytvořili, ale Plzeň nám ukázala, jak se bojuje o první místo, kdy skoro u každé naší střely byl náš protihráč metr nebo půl metru od míče a dostal hráče pod tlak. Ve druhém poločase jsme byli ve větším držením míče, než soupeř, ale bylo to samozřejmě i tím, že jsme od 26. minuty hráli powerplay. K efektivnímu zakončení nám však chybělo správné postavení a načasování hráčů, někdy šlo o pár centimetrů. Pro mě osobně je tento zápas další zkušeností. Moje přání je, aby se každý hráč z toho zápasu ponaučil a pochopil, že se hraje do posledních vteřin utkání. Také že jsme tým a že společně vyhráváme, ale taky prohráváme."

Michal Holý, hráč SK Interobal Plzeň: ,,Určitě to nebylo tak lehké, jak to vypadá a sám jsem tím výsledkem překvapený. Čekali jsme vyrovnaný zápas a tuhý boj až do konce. Teplice na nás chtěly vletět a napadat nás, to se ale ukázalo jako chyba, protože hráči jako Tomáš Vnuk nebo Michal Seidler jsou výborní na brejky a dělali si tam, co chtěli a díky tomu bylo už v poločase rozhodnuto. Bylo nás v Teplicích 8 do pole, máme hodně kluků nemocných, nakonec máme s Teplicemi dvě výhry a ty se budou počítat.”

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.