V odvetném derby se sešívaným vydařil jenom začátek, po kterém vedli díky trefě Radima Záruby, pak ale Sparta dvakrát udeřila brankami Martina Hory, David Jošt ještě stihl vyrovnat, pak ale už dostali hosté zápas pod kontrolu. Slavia navíc inkasovala další dva rychlé góly hned po přestávce a musela sáhnout k power-play mhohem dříve než bylo plánováno. Ani tato taktická varianta ale zvrat v nepovedeném utkání nepřinesla.

Sešívaní vstoupili do utkání aktivně, vytvořili si tlak, ale v koncovce nedokázali z několika slibných pozic překonat brankáře Gerčáka. To se povedlo na konci první minuty Zárubovi, pro kterého připravil pozici Jošt. Jenže následovaly chyby v obraně, Sparta dotáhla dva kontry, na jejichž konci byl Martin Hora a hosté snadno otočili skóre.

V 10. minutě slávisté vyrovnali, když se po Křemenově standardce důrazným zakončením prosadil Jošt. Jenže ještě před přestávkou se dvakrát z gólu radovali soupeři, nejprve Křivánek a po něm ve stejné minutě i Brahimi. Poločas tak skončil 2:4.

Svěřenci trenéra Filingera plánovali nasadit power-play až v pozdější fázi utkání, jenže hned po přestávce Angellot a Křivánek znovu dvěma slepenými góly navýšili vedení Sparty o čtyři branky. Červenobílí tak museli k power-play sáhnout mnohem dříve. Do branky také naskočil místo Karpiaka Vondráček. Poprvé se také představila nová posila Matúš Ševčík.

Slavii se nevedlo při power-play tak dobře jako proti Plzni, přes celé hřiště se nakonec trefil Angellot, který uzavřel skóre na 2:7, jeho další pokusy pro slávisty naštěstí v prázdné brance neskončily. V samotném závěru pak Homola nastřelil ve výborné pozici břevno, slávisté tak po nepovedeném zápase poprvé v letošní sezoně prohráli.

David Filinger (Slavia): "Za stavu 1:0 jsme si mysleli, že to půjde samo a že se Sparta porazí sama, kluci přestali hrát, nevraceli se, dvakrát jsme lacino inkasovali. Pak to byla katastrofa. Spartě mohu za dnešek pogratulovat, my se z toho musíme poučit. Možná se ukázalo, že ještě nejsme tak vyspělí, abychom zvládli tři těžká utkání v řadě. O přestávce jsme měli nějaký plán, kdy jsme chtěli použít power-play, ale hned jsme dostali další dva góly a museli do toho jít hned, power-play se nám také vůbec nedařila."

Martin Hora (Sparta): „Věděli jsme, že musíme hrát lépe a tvrději než v minulém derby. První prohra nás velmi motivovala, Slavii jsme měli co vracet. Jsme rádi, že jsme vyhráli, já jsem velmi šťastný, že se mi povedlo vstřelit dva góly. Dnes jsme ukázali opravdovou sílu Sparty…bojovali jsme jeden za druhého a hráli přesně tak, jak trenér chtěl. Jsem rád, že jsem součástí týmu a každou šanci se snažím využít naplno! Nadále musíme pracovat, abychom mohli navázat na dnešní vítězství.“

Statistiky

Fotogalerie

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.