Dynamo je v tabulce ligy předposlední. Získalo pouze tři body, když doma porazilo Mělník. V úterý předvedli Jihočeši sympatický výkon na Spartě, kde prohráli 1:4, ale ještě ve druhé půli srovnali na 1:1. Proti Liberci chtějí zkušení hráči bodovat naplno. V prvním zápase letošní sezony totiž prohráli na severu Čech 3:5.

Liberečtí doposud získali třináct bodů a pohybují se na skvělém pátém místě. Po restartu jsou navíc stoprocentní, když zvládli vyhrát derby nad Českou Lípou a následně doma udolali Žabinské Vlky. Teď před nimi stojí výzva v podobě cesty ze severu na jih republiky. 

Štefan Beránek (hráč Dynamo PCO): “V neděli k nám přijede těžký soupeř z Liberce, který nám určitě nedá nic zadarmo. Ostatně vzájemné zápasy mají vždy náboj a jsou víceméně vyrovnané. Náš cíl je jednoznačný, budeme se rvát o tři body, které z domácích zápasů musíme sbírat, obzvlášť po prohře s Vlky. Atmosféra je nyní dobrá, zdraví drží, proto věřím, že tento zápas zvládneme a body zůstanou na jihu Čech! Zároveň bych chtěl vyzvat naše fandy o podporu, která je pro nás, i díky sociálním sítím, moc důležitá.”

Aleš Benek (trenér Liberce): "V Liberci jsme s začátkem nového roku spokojeni a můžeme si říct, že se nám restart soutěže povedl. Získali jsme na domácí půdě šest důležitých bodů a nyní nás čeká první výjezd. České Budějovice jsou nepříjemný soupeř, který umí hrozit z brejků a nekompromisně je trestají. My chceme eliminovat jejich silné stránky vlastní hrou a navázat na domácí výhru ze začátku října. V tom zápase jsme měli více ze hry a zaslouženě jsme vyhráli. V našem týmů teď převládá dobrá nálada a každý se těší jak na tréninky, tak samotné zápasy kvůli kterým to všichni děláme. Do Českých Budějovic jedeme s pokorou a víme o síle soupeře. Pokud budeme dobře bránit a navážeme na domácí zápasy, tak věřím, že si do tabulky připíšeme další tři body.

_________________________________________________
SK Dynamo PCO České Budějovice - FTZS Liberec
NE 19:00 | SH Lokomotiva ČB
živě na Tipsportu

Profil haly

Č. Budějovice | Lokomotiva

Více
Adresa Třebízského 1044/1, 37006 České Budějovice
Kapacita 300 sezení / 50 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?