Zápas mezi Helasem a Mělníkem odstartoval těsně po úvodním hvizdu rozhodčích. Už během první minuty se do zakončení dostal David Cupák a otevřel skóre utkání 1:0. Hosty úvodní branka zaskočila a chvíli se v hale Vodova rozkoukávali. Do první vážnější šance se dostali až v páté minutě. Křižná střela Šustra, ale mířila mimo tři tyče. Na následné pokusy Šarközyho odpověděli hosté šancí, kterou z levé strany rozběhl Nedostup kličkou á la Zidane a následně obstřelil Klimka, za domácího golmana zaskočili jeho spoluhráči. V osmé minutě se už hráči Mělníka mohli radovat. Moravec obstřelil z pravé strany Václava Klímka na vzdálenější tyč a bylo srovnáno. Hra se pak vyrovnala, ale do konce poločasu se už skóre nezměnilo.

Do druhého poločasu vstoupil Helas stejně jako do úvodu utkání. Vlétl na soupeře hned od úvodního hvizdu a opět u toho byl David Cupák. V první minutě překonal brankáře Hnízdila, ale hosté odhlavičkovali míč ještě před brankovou čarou do bezpečí. Hned v následné akci už ale Cupák rozvlnil síť, když zakončoval na zadní tyč 2:1. Helas po vstřelené brance nepolevil. Odměnou mu byla série tří branek v rozmezí tří minut. V 26.minutě udělal Jakub Sznapka kličku obránci na levé straně, hodil si míč na pravačku a zakončením na bližší tyči překvapil brankáře Hnízdila 3:1. O dvě minuty později završil David Cupák hattrick 4:1 a ještě ve stejné minutě se mezi střelce zapsalo příjmení Cupák. V tomto případě šlo ovšem o Vojtěcha, který dorazil do branky křižnou střelu z pravé strany přes ležícího Hnízdila 5:1. Hráči Helasu pak následný náskok uklidnil a hosty nepouštěli do velkých šancí a když už ano, tak hráče Mělníka zradila koncovka. Domácí kapitán David Cupák byl v tomto utkání i nadále při chuti. Obešel na levé straně obránce a ve vápně udělal kličku Hnízdilovi, křížem trefil zadní tyč. Odražený míč už bez problémů dorazil do branky Tomáš Prokeš 6:1. O další změnu skóre se mohl postarat Moravec. Po šestém faulu Helasu ale mířil z desetimetrového kopu mimo branku. V 36.minutě už to ale stejnému hráči vyšlo. Naběhl si na přihrávku na pravou stranu a ranou z první do dolní části brány snížil na rozdíl čtyř gólů 6:2. Domácí tým ale obdržená druhá branka nerozhodila. Po ostrém skluzu Šustra na Sznapku dostal Helas v 37.minutě výhodu a Lukšija nahrál z levé strany do pravé poloviny vápna Preslovi, který před prázdnou brankou nezaváhal 7:2. O minutu později si poslední "kanadský bod" utkání připsal David Cupák. Nahrál přes dva hráče soupeře na pravou stranu a nástřel Šarközyho propadl po zemi až k zadní tyči 8:2.

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): “Vítězství se nerodilo lehce, zvláště pak v prvním poločase, ve kterém nám chyběl pohyb bez míče, na kterém měla být naše hra založena. Do druhého dějství, jsme museli trochu pozměnit rozestavení a systém, který na Mělník začal platit. Dnes na sebe vzal tíhu a důležitost utkání David Cupák, který svým výkonem rozhodl o osudu utkání.”

David Cupák (hráč, Helas Brno): “Zápas s Mělníkem byl pro nás velmi důležitý, abychom začali stoupat tabulkou vzhůru. První poločas nebyl z naší strany ideální, ztráceli jsme jednoduché míče a prohrávali osobní souboje. Druhý poločas už byl z naší strany v pořádku. Za druhý poločas jsme si zasloužili vyhrát. Už se těšíme na další zápas.”

Dominik Hnízdil (hráč, SK Olympik Mělník): „První poločas byl z naší strany dobře zvládnutý a byl vidět určitý posun oproti nedělnímu utkání. Sice jsme chvíli po začátku inkasovali branku, ale nesklopili jsme hlavy a podařilo se nám srovnat. Jak je u nás již zvykem, tak ve druhé půli jsme opět nedokázali navázat na dobrý výkon z prvního poločasu. Během pár minut jsme dostali 4 branky, na které jsme už nezvládli zareagovat.“

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.