Pojďme si rozebrat sešívané. Mají výbornou formu. Letos ještě neprohráli a o stoprocentní bilanci přišli v úterý během duelu o první místo v Plzni. V samotném utkání vybojovali remízu 5:5 těsně před koncem. Pražané tak jsou v euforii. V tabulce patří Filingerovým svěřencům třetí místo se ziskem šestnácti bodů. Pokud se jim podaří v pátek vyhrát a na severu Čech se zrodí remíza (Teplice - Plzeň), půjdou do čela tabulky.

Motivaci má i Sparta. Za prvé minulý týden doma ztratila vládu nad Prahou, když v derby padla 2:4. Pak sice porazila České Budějovice po nemastném a neslaném výkonu 4:1, ale stále má v tabulce místo nehodné značce klubu. Svěřencům trenéra Beniho Simitči patří až šesté místo za zisk 7 bodů. 

Strašákem pro Spartu může být forma dvojice slávistů Jošta a Homoly. Prvně jmenovaný vstřelil dva hattricky za sebou (Spartě a Plzni) a druhý jmenovaný mu na góly pravidelně nahrává. 

Radim Záruba (hráč Slavie): „Po prvním derby budou oba týmy vědět, co od toho druhého očekávat, rozeberou si akce na videu, bude to asi úplně jiný zápas než na Spartě. Samozřejmě, že ale budeme chtít pokračovat v naší sérii a vyhrát.“

David Filinger (trenér Slavie): „Derby jde rychle za sebou, máme ho ještě živě v hlavách. Sparta se na nás připraví úplně jinak. Budeme se snažit něco nového vymyslet, uvidíme, jak se nám to povede. Je to derby, šance jsou padesát na padesát, ale my půjdeme za další výhrou.“

David Jošt (hráč Slavie): „Bude to mnohem těžší než ten první zápas. Sparta na nás bude mnohem lépe připravená, možná nás trochu podcenili, protože nás dlouho před tím poráželi. Ale věřím, že na této vlně pojedeme dál a skončí to pro nás dobře.“

Beni Simitči (trenér Sparty): „V derby zkusíme překvapit favorita, myslím si, že kluci si jsou velmi dobře vědomi prohry v prvním derby, jaký výkon podali proti Dynamu a jaký výkon musí podat v Edenu. Bude to jiný zápas, budeme se snažit vyvarovat se chybám. Slavie mě překvapila remízou proti Plzni, protože nikdo, ani oni nečekali, že ten zápas skončí remízou. O to víc my musíme být opatrní a absolutně vůbec soupeře nepodcenit. Jedeme na derby s velkou pokorou a respektem, ale s vědomím, že my jsme Sparta.“

_________________________________________________
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
PÁ 20:00 | SH Eden
živě na LSTV

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?