Role favorita byla jednoznačně na straně hostí, kteří ji také od prvních minut potvrzovali. Ve 3. minutě otevřel skóre utkání Tato, který vyřešil akci po lajně zcela sám a překvapil tím především domácího brankáře. V 7. minutě zvýšil na 2:0 z pohledu Svarogu Jezin, kterému asistoval nováček Teplic Joao Salla. Hosté měli utkání zcela pod kontrolou a s postupem času navyšovali své skóre. Dále se prosadil dvakrát César, poté už na 5:0 zvýšil Jirka Baran. Domácím se povedlo snížit ve 13. minutě, když úspěšně vyřešili brejkovou situaci, na jejímž konci byl Jelínek. Pětigólový náskok vrátil Svarogu Joao Salla premiérovou trefou v 1. FUTSAL lize. Strany se měnily za stavu 1:6 a nic nenasvědčovalo změně ve vývoji utkání. 

Druhá půle se však teplickým nevydařila. Rapid úspěšně proměňoval své šance a postupně snižoval skóre. V posledních vteřinách se domácí dokázali dostat na rozdíl jediné branky, více už však nestihli. Svarog si tak i po nepovedeném druhém dějství odvezl z hostující lovosické haly všechny tři body. 

První start v lize si připsal brankář Jakub Marek, kterému tímto gratulujeme. Poprvé se v dresu Svarogu představil Joao Salla, který si připsal dva kanadské body za gól a asistenci a též mu gratulujeme k úspěšnému vstupu do české ligy. 

Martin Dlouhý, trenér FC Rapid Ústí nad Labem: "Nevydařil se nám první poločas, který jsme zaslouženě prohráli 1:6. Svarog byl velmi nebezpečný, nedařilo se nám bránit náběhy soupeře a dopustili jsme se mnoha faulů. Soupeř nás ztrestal ze standardních situací i ze hry. Ve druhé půli jsme zapracovali na obraně a se zvýšenou aktivitou směrem dopředu jsme chtěli zkorigovat výsledek. Obojí se nám povedlo a je nutné, abychom na to navázali v nedělním zápase s Českou Lípou. Chtěl bych pogratulovat k ligovému debutu a výkonu našich odchovanců Jaroslava a Jiřího Zápotockého. Gratulace soupeři k výhře."

Jiří Baran, hráč Svarog FC: "Povinné tři body. První poločas jsme měli jasně ve své režii a pod kontrolou, soupeř byl neškodný. Ve druhé půli si myslím, že nám všem do hlavy vlezlo páteční velmi důležité utkání s Plzní. Možná jsme měli všichni strach, abychom se nezranili a nevykartovali. Každopádně je to ostuda a pořádná facka. Tohle se již nikdy nesmí stávat."

Statistika

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?