V úvodu zápasu otevřel skóre Angellot, když si narazil míč s kapitánem Brahimim a krásným dloubáčkem překonal hostujícího brankáře. O minutu později nastřelil Vokoun břevno soupeřovi brány. První poločas jsme drželi míč po většinu času na svých sálovkách, ale moc futsalové krásy k vidění nebylo a tak se šlo do šaten za stavu 1:0 i přes naší výraznou herní převahu.

Vstup do druhého poločasu nám znovu nevyšel, naše obrana bohužel zaspala a Budějovice pěknou brankou srovnali stav zápasu na 1:1. Poté už ale začala úřadovat Sparta. Nejprve Angellot našel krásným pasem Vokouna, který poslal Spartu do vedení 2:1. O minutu později Jiří Vokoun vypálil tvrdou střelu, hostující brankář míč vyrazil a pro Martina Horu už to byla jednoduchá pozice a zvýšil tak skóre zápasu na 3:1. Budějovičtí měli také několik zajímavých šancí, ale skvělé chytající brankář Libor Gerčák Spartu držel. V závěru utkání upravil stav na konečných 4:1 skvěle hrající Angellot, když poslal míč z poloviny hřiště do prázdné brány.

Beni Simitči (trenér Sparty): „Nejdůležitějším cílem dnešního zápasu byl zisk tří bodů, což se nám podařilo. Nehráli jsme dobře, nejsem spokojen s naší hrou, ale momentálně v tomhle stavu, kdy nejsme ve své kůži nemůžu po hráčích nic víc chtít. Jak už jsem předtím řekl, půjdeme zápas od zápasu a věřím, že se to bude jen zlepšovat.“

Jakub Hric (hráč PCO Dynam) po zápase se Spartou: “Gratuluji soupeři k výhře. Nicméně si myslím, že jsme neodehráli vůbec špatné utkání. Co víc říct…musíme mít více klidu v zakončení, šancí jsme si vytvořili dost. Dnes jsme mohli jen překvapit, důležitá utkání nás teprve budou čekat.”

Statistiky

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?