Druhý domácí zápas v krátkém časovém sledu byl na programu minulou neděli proti lépe postavenému Mělníku. Ten si do té doby držel devátou příčku, kterou si mohl výhrou ještě více upevnit. I přesto, že domácí utrpěli porážku v minulém zápase proti Vlkům (1:5), měli do zápasu taktickou výhodu v podobě odehraného utkání. Právě Mělník trpěl zápasovým deficitem, kdy poslední zápas odehrál před třemi měsíci.

Náš tým začal velice aktivně, kdy se Radouch ve 4. minutě uvolnil pohlednou “zidanovkou” na hostující polovině a vypálil nepříjemnou ránu, která skončila na břevnu brankové konstrukce. Nutno dodat, že žádný z týmů nechtěl udělat výraznou chybu, protože úvodní branka vždy dodá větší sebevědomí a pozici do zápasu.

A byli to právě hosté, kteří ztrátou na polovině hřiště dali prostor Pouzarovi, který posunul na Jakuba Hrice, jenž z první diagonální přihrávkou našel svého bratra Dominika Hrice, který ve finální fázi překonal Šandu ranou na vzdálenější tyč - 1:0.

Ve 14. minutě se tak Dynamo ujalo vedení, které víceméně kontrolovalo až do konce poločasu. Nutno dodat, že během hry vzniklo spoustu sporných akcí, během kterých vznikl na hřišti zmatek. Postupem času ale hráče zajímala více hra, než věci okolo.

Těsně před koncem poločasu si udělal na hostující polovinu výlet Hrbáč, posunul na lépe postaveného Jasanského a ten naservíroval balon na zlatém podnose, rozumějte před prázdnou branku, Radouchovi, který vsítil druhou branku domácího týmu - 2:0.

Druhý poločas nabídl sérii šancí na obou stranách. Jasanský nejprve zkoušel v samostatném průniku lobovat Šandu, ale bez úspěchu. Hosté následně měli dvě nebezpečné střely, které kryl výborně chytající Beránek!

Ve 30. minutě zabojoval Sláma o téměř ztracený míč a byl úspěšný. Těžil z toho Radouch, který si míč převzal, stahovačkou si pohotově poradil s obráncem a chytrou střelou na zadní tyč nedal Šandovi nejmenší šanci - 3:0.

Beránek držel v okolí své branky skutečně po celý zápas stav pohotovosti, nicméně si dovolil parádu, která znamenala čtvrtý gól. Hosté v té době zahrávali powerplay, které zakončili slabou střelou právě do náruče Beránka, ten neotálel a z výkopu trefil zařízení přes celé hřiště - 4:0.

Hosté hráli na hraně pravidel a bylo otázkou času, kdy se jim tato hra vymstí. Ve 35. minutě došlo na šestý akumulovaný faul a k míči se postavil Radouch, který mohl zkompletovat hattrick. Šanda byl však na místě a jeho pokus zneškodnil.

O pět minut později ve 40. minutě přišel další faul a další pokutový kop, kterého se tentokráte zmocnil Dominik Hric a byl úspěšný - 5:0.

Petr Benát (hráč PCO Dynamo): “Jsme samozřejmě velice rádi, že jsme si do ligové tabulky připsali první tři body a dle mého názoru naprosto zaslouženě. Podali jsme týmový výkon a po celé utkání jsme byli aktivnější. Oproti minulému domácímu zápasu především pak zodpovědní, koncentrovaní a navíc jsme dokázali proměnit i své brankové příležitosti. V následujících týdnech nás čeká nabitý program a je potřeba tímto způsobem přistupovat ke každému jednotlivému utkání tak, abychom napravili ztráty z úvodu soutěže. Věřím, že nám vítězství, a především předvedený výkon, může dodat do dalších bojů potřebné sebevědomí.”

Jakub Němec (trenér Olympiku): "Věděli jsme, že nás nečeká jednoduché utkání, každopádně jsme do Budějovic jeli pro tři body. Domácí potvrdili, že mají velmi zkušené mužstvo a trestali nás za naše chyby. Bylo znát, že jsme tři měsíce neodehráli žádné utkání, nedařilo se nám v kombinaci a těžko jsme se dostávali do dobře bránícího soupeře. Navíc jsme naše šance nedokázali proměnit. Domácím výborně zachytal brankář, dnes bychom nedali gól asi ani kdybychom hráli další dva poločasy."

Statistiky

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.