Plzeňští se podle předpokladů chopili od úvodu kormidla. Brzký tlak domácích vyústil ve 3. minutě hned ke dvěma trefám, když Michal Seidler v obou případech vybídl ke skórování Tomáše Vnuka. Následně ovšem kouslo i Ústí, když po smůle při obranném zákroku jednoho z domácích obránců, využil příležitost hostující Výborný. Interobal ale přispěchal s rychlou odpovědí. Michal Seidler vrátil Plzni dvougólové vedení a o pár okamžiků později přichystal Tomáši Vnukovi hattrick. Všechny tři góly padly během jedné minuty. O další změnu stavu se postaral v 9. minutě Peter Kozár po přihrávce Tomáše Vnuka. V 11. minutě se usmála štěstěna na Gabriela Ricka, který vložil nohu do odkopu brankáře hostujícího týmu a balón zamířil do odkryté sítě. Ústečtí poměrně rychle nasbírali pět faulů, jenže si ani poté nedali pozor. A tak dostal v 16 minutě příležitost Michal Štrajt, který se postavil k dlouhé penaltě. A jak je jeho zvykem, úlohy se zhostil na výbornou a zvýšil náskok Plzně. Hned na to hostující Výborný vstřelil druhou branku ústeckých a korigoval stav na 7:2 z pohledu Plzně. Ten svítil na výsledkové tabuli i po konci 1. poločasu.

Do druhého dějství prostřídala Plzeň brankráře. Do branky si premiérově stoupl Ondřej Vahala, který nahradil Lukáše Němce. A okamžitě musel čelit nebezpečné situaci, po které se nakonec síť za jeho zády nerozvlnila. 8. gól Interobalu přidal ve 28. minutě Dušan Künsnter, který si položil gólmana a zamířil do odkryté branky. Ke střeleckým příležitostem se po secvičených akcích dostával i brankář Ondřej Vahala. Jeho razantní střely si však cestu do sítě nenašly. „Pro gólmany celkově není úplně jednoduchý vstoupit do zápasu v jeho průběhu. Zaplaťpámbu jsem už jsem ale konečně mohl naskočit do zápasu. Od té baráže už to bylo zase strašně dlouho. Kdybych ty rány trefoval za tyč a měl v noze dynamit, tak bych asi góly dával, co k tomu říct víc (smích)," podělil se o dojmy ze svého debutu Ondřej Vahala. Na prahu 30. minuty dostali plzeňští možnost zahrávat přímý kop. Rozehrávky se ujali Michalové Seidler a Holý. Po secvičené akci vymetl druhý jmenovaný tvrdou ranou horní roh. Závěrečnou branku utkání obstarala opět nejproduktivnější dvojice zápasu. Michal Seidler přihrával a Tomáš Vnuk zakončoval. Utkání skončilo výhrou Plzně 10:2 a ta se tak vrátila o skóre na čelo tabulky.

Na něm společně si Interobalem figuruje i Slavia Praha, která má horší skóre a Svarog Teplice, který má o odehraný zápas více. Už zítra tak dojde na duel dvou stoprocentních týmů dosavadního průběhu 1. FUTSAL ligy. Utkání budete opět moci sledovat od 19:00 živě na klubovém Facebooku!

„Víme, že Slavia taky ještě neprohrála, takže to bude náročné utkání. Teď jsme je viděli ve dvou zápasech, které dá se říci, vyhráli s přehledem. Bude to těžký zápas, ale věřím, že se na něj dobře připravíme a vyhrajeme,“ řekl proti Ústí šestibodový Michal Seidler před úterním šlágrem.​​​​​

„Plzeň je považována za favorita letošního ročníku, my se s ní chceme poměřovat. Ukáže se, jak na tom jsme. Na zápas se těšíme,“ nechal se slašet střelec hattricku z pražského derby slávistický David Jošt.

V minulém ročníku dokázala Plzeň oba zápasy s přehledem vyhrát. Doma si se Slavií poradila už ve 2. kole po výsledku 5:2, přičemž sešívaní dvakrát korigovali až v úplném závěru. Pražská odveta byla ještě jednoznačnější. Západočeši z Prahy vezli výhru 7:1.

I statistikám vládnou borci obou klubů. Nejlepším střelcem ligy je Tomáš Vnuk (9) a hned za ním slávisté David Jošt s Radimem Zárubou (8). Jedenáct asistencí má Michal Seidler, o dvě méně pak kapitán Pražanů Jan Homola. 

Je před námi střet dvou dosud nejlepších týmů a také nejproduktivnějších hráčů soutěže. Nenechte si toto utkání ujít a podpořte naše hráče alespoň u streamu na Facebooku.

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.