Sparta se v letošní sezoně trápí. Doposud odehrála pět zápasů a má jen čtyři body. Naposledy navíc prohrála derby "S" doma 2:4. Na devátou pozici není kouč Simitči ani jeho svěřenci zvyklí. Úterní zápas tedy musí vyhrát. 

Českobudějovické Dynamo má jen o bod méně a je v tabulce předposlední. V případě výhry by se Jihočeši dostali před Spartu, což se v historii soutěže ještě nikdy nestalo. Svěřenci trenéra Vejvara stihli po restartu už dva zápasy. Oba doma. Nejprve podlehli Žabinským Vlkům, ale v neděli porazili Mělník 5:0 a mají první výhru v letošní sezoně. 

V loňské sezoně se Dynamu podařila senzace. Doma remizovalo se Spartou 4:4, ale v pražském souboji prohráli na začátku ročníku 2019/2020 výsledkem 2:10. 

Beni Simitči (trenér Sparty): „Zápas s Budějovicemi musíme brát jako přípravu na páteční derby. Bohužel, do toho prvního jsme šli po dlouhé pauze bez herního zatížení, takhle budeme mít alespoň jeden v nohách. Utkání musíme zvládnout tak, abychom si vylepšili střeleckou náladu, body a celkovou náladu v týmu. Samozřejmě zklamání po derby je obrovské, bereme to jako velkou prohru, a proto nás úterní zápas musí donutit k tomu, abychom neopakovali chyby jako v derby. Doma musíme vyhrát a po delší době urvat tři body.“

Karel Sláma (hráč Dynamo PCO): "Pro nás, ale i naše fanoušky, to bude velká zkouška. Chtěli bychom nad Spartou zvítězit a zanechat dobrý dojem, i když si uvědomujeme, že jedeme hrát s velice kvalitnim soupeřem. V minulém kole jsme podali výkon, se kterým jsem spokojeni, ale jsme si vědomi toho, že máme ještě na čem pracovat, abychom mohli být konkurencí pro ostatní týmy. Do zápasu chceme vstoupit nejlépe, jak umíme. Po nedělním vítězství s Mělníkem se cítíme dobře a doufáme, že proměníme ještě více šancí a bude se nám dařit stejně tak, jako se nám dařilo v neděli na domácí půdě. Na Spartu tedy jedeme se zapálením a zároveň si chceme zápas užit.”

___________________________________________________
AC Sparta Praha - SK Dynamo PCO České Budějovice
ÚT 20:00 | UNYP aréna
živě na Facebooku

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?