Utkání nabídlo nevídanou bitvu o každý metr palubovky. Na první branku se čekalo do 12té minuty, kdy Henzl uloupil na polovině hřiště míč, vystřelil a sražený míč doputoval na sálovky JAKUBA ŽOČKA, jenž pohodlně otevřel skóre zápasu – 1:0. Na srovnání soupeř nečekal dlouho. Fichtner našel před Vogtem Bialka, který se štěstím srovnal na 1:1. S odpovědí liberečtí dlouho nečekali. V tentýž minutě našel BENEK pivota Žočka, ten mu přistrčil chytrým pasem míč a prvně jmenovaný opět strhl skóre na stranu FTZS – 2:1. Do šaten tak šli hráči v rudých dresech s jednogólovým náskokem.

Vstup do druhé půle patřil Démonům, kteří zásluhou Caizla dvěma brankami skóre otočili ve svůj prospěch – 2:3. Na 3:3 pálil ve 28mé minutě FILIP HENZL, jehož dalekonosná dělovka skončila přímo v šibenici. Nepozornosti v obraně při rohovém kopu využil Fichtner, který ztečoval nástřel za Vogtovi záda – 3:4. Na srovnání se opět nemuselo dlouho čekat. Vobořil přistrčil krásně míč BENEKOVI a hrající kouč domácích se nemýlil – 4:4. Ve 29té minutě se naposledy radovali hosté, kdy penaltový kom za faul Vogta proměnil Havrda – 4:5.

O obrat a 3 body se postarali VOBOŘIL s HENZLEM. Prvně jmenovaný se ve 33té minutě ladně trefil za háčky svou slabší nohou a definitivní tečku za derby udělal FILIP HENZL, který využil krásného pasu Pavla Baláže a zajistil domácím další velmi důležité 3 body do tabulky.

Hodnocení Ondřeje Vlacha (asistent trenéra Liberce): „Derby opět vyvolalo spoustu emocí. My ho zvládli díky týmovému duchu, kdy jsme nejdřív vedli, ale poté jsme museli dotahovat a nakonec jsme poměrně zkušeně dovedli utkání do vítězného konce. Bylo vidět, že to byl první zápas po hrozně dlouhé době. V kombinaci byla spousta nepřesností a někdy jsme volili špatná řešení. Některé góly, které jsme dostali, byly hloupé a měli jsme jim zabránit. Jsme rádi, že jsme vyhráli a udrželi 3 body doma a že jsme potěšili fanoušky u streamu.“

Hodnocení Aleše Beneka (trenér Liberce): „Opět nervy drásající zápas, skóre se celé utkání přelévalo a já jsem rád za celý tým, že jsme to doma zvládli za plný počet bodů. Po delší pauze bylo vidět, že všem hráčům chybí zápasová praxe, ale kondičně jsme byli připraveni velmi dobře a podle mě to i rozhodlo. Vždy jsme dokázali reagovat na branky Lípy a nenechali je odskočit. I přes špatný vstup do druhého poločasu jsme hráli svoji hru a věděli jsme, že to zvládneme. Na celý tým sem pyšný, jak jsme se povzbuzovali a táhli za jeden provaz. Lípa předvedla velmi dobrou power-play, kde jsme měli i štěstí. Zápasu je teď hodně a sestavu budeme často dost měnit, jsem rád jaká panuje v týmu nálada. Každý si je vědom své role.”

Hodnocení Karla Kruliše (trenér Démonů): „Zápas v Liberci byl opět vyrovnaný a troufnu si říct, že dnes vyhrál ten šťastnější. Náš problém byl dnes ten, že jsme ve druhém poločase neutekli Liberci o dvě branky a pak to, že jsme v 8. minutě druhé půle měli 5 faulů. Pak jsme se zatáhli a to bylo hodně špatně. Nedá se nic dělat. V pondělí nás čeká zápas s Chrudimí, tak se musíme oklepat a jít dál. Zápas proti Chrudimi bude o něčem jiném, my si musíme vyzkoušet obrannou fázi , jelikož soupeř je velmi kvalitní a chystá se na Ligu mistrů. Tím pádem nic nepodcení a bude hrát naplno. My se budeme snažit jim to co nejvíce znepříjemnit a podat dobrý výkon.”

Statistiky

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.