S nováčkem z Brna si chrudimští futsalisté pohráli, do jeho sítě nastříleli deset branek a po čistém kontu vzadu brali tři body za výhru 10:0!

Chrudim vstoupila do utkání natěšená a v prvních minutách pořádně zavařila obranu ligového nováčka, který se v nejvyšší soutěži zatím prezentuje skvělými výkony. Na východě Čech se jim ale nevedlo podle představ. Domácí měli od úvodní rozehrávky jednoznačně navrch, v úvodu hned dvakrát trefili brankovou konstrukci a na změnu stavu se nemuselo dlouho čekat. Gólové představení odstartoval pěknou střelou na začátku třetí minuty David Drozd, který umístil míč přímo do šibenice Večeřovy branky.

Hostující gólman tasil v následujících okamžicích několikrát úchvatný zákrok, kterým držel chrudimské střelce na uzdě. Hostům však hrubě nevyšla tříminutovka mezi 11. a 15. minutou, ve které inkasovali hned čtyřikrát. Na góly Brazilců Yuriho a Maxe navázal David Drozd, pověstné „bůra“ dokonal přízemní střelou mezi nohama hostujícího gólmana Tomáš Koudelka. Ani to ale domácím nestačilo. Těsně před přestávkou dokonal hattrick David Drozd, jenž moc jednodušších branek v kariéře nedal.

O pauze hostům nepomohla ani výměna brankáře, střídající Pšurný svůj první gól inkasoval po smolné teči Michala Mezníka. I nadále brankový rozdíl rostl, Max Yurim přidali po druhé trefě, hrdinou Chrudimi v utkání však byl David Drozd, který ve 29. minutě čtvrtým gólem korunoval svoje představení a upravil na konečných 10:0. Brankář Rennan výraznou práci neměl, střídající Daniel Javorski musel předvést několik obtížných zákroků, spolu však po závěrečné siréně mohli oslavit další čisté konto.

Felipe Conde (FK Chrudim): „Odehráli jsme dobrý zápas. Většinu duelu jsme dokázali držet vysoké tempo a vytvořili jsme si velké množství brankových příležitostí. V obraně jsme byli také velmi jistí. Jsme spokojeni s tím, co jsme v pátečním zápase předvedli, nyní se ale musíme již stoprocentně chystat na pondělí.“

Ladislav Hansl (kapitán Žabinští Vlci Brno): „Věděli jsme, že zápas bude velice náročný, když jedeme na půdu několikanásobného mistra ligy, který je navíc nažhaven po dlouhé pauze kdy se nehrálo. Rozdíly byly znatelné a výkon domácích skvělý. Na druhou stranu nám takové zápasy mohou pomoci do budoucna ke zlepšení a ponaučení se z chyb.  Gratulujeme  soupeři k jednoznačně výhře a přejeme mnoho úspěch v lize mistrů.“

Statistiky

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.