Pro 1. FUTSAL ligu další skvělá zpráva. Netrpělivé čekání je u konce, v lednu se futsalová liga opět rozběhne na plné obrátky, byť za přísných podmínek. Do hlediště sice diváci smět nebudou, ale většina ligových klubů připravuje streamy a bude svá utkání vysílat. I fanoušci si tak přijdou v této nelehké době na své. Ligoví předsedové se shodují: „Nejdůležitější je, že se opět vrátíme na hřiště.“

I pro 1. FUTSAL ligu budou platit poměrně přísné podmínky, které jsou však s ohledem na vážnost situace ve společnosti zcela legitimní. Jednou ze stanovených podmínek je, že hráči, členové realizačního týmu a rozhodčí musí mít v době zahájení sportovní akce negativní výsledek testu na Covid19.

Utkání se budou konat striktně bez přítomnosti diváků. K utkání může do haly dohromady maximálně 100 osob, tj. konkrétně hráči, členové realizačních týmů, rozhodčí a další osoby uvedené v Protokolu zvláštních opatření pro konání soutěžních utkání v rámci 1. FUTSAL ligy. Všechny osoby musí u vstupu do haly předložit vyplněný formulář, jímž potvrdí nepřítomnost klinických známek infekčního onemocnění a nesmí jim být současně u vstupu naměřena teplota vyšší než 37,5 °C.

Všechny osoby jsou povinny po celou svou přítomnost v hale mít řádně nasazenou ochranu dýchacích cest s tím, že tato povinnost se nevztahuje na hráče, trenéra a rozhodčí v průběhu utkání. Ti nemusí mít ochranu dýchacích cesta nasazenou ani v průběhu tréninku a v době použití sprch. Zvýšené nároky jsou pak kladené na osoby, u nichž sice není povinnost testování, ale v průběhu utkání mohou přijít do styku s testovanými osobami, a to tak, že tyto jsou povinny mít v průběhu své přítomnosti v hale mít nasazený respirátor typu FFP2 a dbát zvlášť zvýšené opatrnosti, tj. zejména při dodržování odstupu od testovaných osob.

Závazné hygienicko-protiepidemické podmínky jsou stanoveny na soutěžní utkání v rámci 1. FUTSAL ligy a nevztahují se na žádnou jinou futsalovou soutěž, tj. v tuto chvíli nelze bez dalšího s ohledem na aktuálně platná a účinná opatření konat žádná futsalová utkání.

Podle nejnovější návrhu Termínové listiny 1. FUTSAL ligy by se mělo začít hrát od 2. ledna, kdy budou na programu dohrávky z neúplně odehraných kol. Konec play off je navržen do 31. května. Tuto termínovou listinu ještě musí schválit Výkonný výbor SFČR hlasováním per-rollam.

Celé znění podmínek pro restart 1. FUTSAL ligy si lze přečíst v přiloženém dokumentu.

Závěrem je potřeba vyjádřit ze strany futsalového hnutí velké poděkování zejména generálnímu sekretáři FAČR Janu Paulymu, LPO FAČR a některým členům VV SFČR za proaktivitu a součinnost v řešení problematiky restartu 1. FUTSAL ligy.

PODMÍNKY RESTARTU 1. FUTSAL LIGY

Další aktuality

Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi
Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi 07.05.2024

Počtvrté bude mít finále play off 1. Futsal ligy stejné složení - vítěz základní části FK Chrudim vyzve úřadujícího mistra Interobal Plzeň. Série začne v úterý 14. května v Heřmanově Městci. Nového či staronového mistra poznáme nejpozději o dvanáct dnů později.

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?