Za Minervu jste již v minulosti nastupoval. Jak na to vzpomínáte?

„Podařilo se nám vybojovat titul. Sezona skončila předčasně, protože se tehdy zrušilo z nějakého důvodu play-off, takže jsem se domluvil se Spartou a odehrál ho i tady. Tehdy se mi podařilo vyhrát titul ve Švýcarsku i u nás, takže na to vzpomínám určitě v dobrém.”

Co vás po sezoně se dvěma získanými tituly vedlo do Mělníka? Nechtěl jste se už tehdy vrátit do Švýcarska?

„Měl jsem platnou smlouvu se Spartou, která si ovšem představovala trochu něco jiného než já. V létě mi potom přišla nabídka z Itálie, ale to nevyšlo, takže jsem zůstal ve Spartě a šel na hostování do Mělníka. Po sezoně jsme se sešli s trenérem a řekli si, že to zkusím ve Spartě znovu, protože se obměnil kádr a cítil jsem šanci, že bych mohl hrát. ”

Nyní jste se rozhodl přestoupit zpátky do Švýcarska. Co vás k tomu vedlo?

„To je jednoduché. Tady se nehraje a nikdo neví, co bude. Myslím si, že se začne hrát až někdy v březnu nebo dubnu. Bude trvat dlouho, než se soutěže znovu rozjedou. Měl jsem možnost tam odejít, nastupovat tam a zahrát si Ligu mistrů. Tady se bohužel nic nehraje, takže jsem přistoupil na tohle řešení.”

Ve zmíněné Lize mistrů si zahrajete proti skotskému mistrovi. Jaké jsou vaše cíle? Chcete postoupit dál?

„Myslím si, že ambice jsou velké, protože jsou tam zkušení hráči. Do dalšího kola bychom měli postoupit.”

Jak to vypadá se stěhováním? Máte tam vše zařízené? Co všechno vám případně klub poskytuje?

„Zatím budu do Vánoc bydlet s jedním spoluhráčem, který hrál za Sporting Lisabon. Poté by se mohlo bydlení vyřešit tak, že bych bydlel sám. Je to samozřejmě na základě nějaké domluvy, ale mám přislíbeno, že budu mít časem samostatné bydlení. Ohledně cestování se budu teprve rozhodovat, zda do Bernu poletím nebo pojedu autem.”

Jedná se o plně profesionální klub? Jak často se tam trénuje?

„Trénuje se tam čtyřikrát v týdnu, jeden den je volný a o víkendu se hrají zápasy. Co se týká úrovně tréninků, tak v tomhle směru je to rozhodně profesionální. Je to jeden z nejlepších švýcarských klubů.”

Vy budete tedy také chodit do práce?

„Ano, mám to tam domluvené i s prací, do které budu normálně chodit a hrát k tomu futsal.”

Víte, co konkrétně tam budete dělat za práci?

„Firma sponzorující Minervu pomáhá zaměstnávat hráče, takže budu pracovat tam. Měl bych pracovat ve skladu. Sice neumím německy, ale angličtina tam naprosto stačí.”

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.