Kdo by před zápasem řekl, že domácí Olympik své hosty z Prahy porazí? K překvapení všech se tak stalo a vůbec se nedá mluvit o štěstí mělnického týmu. Viděli jsme utkání s velkým množstvím šancí na obou stranách, ale více jich dokázal proměnit domácí Olympik. Sice nebyli v hale diváci přítomni kvůli nouzovému stavu v ČR, ale zápas se živě vysílal na Facebooku, a ti, kteří stream sledovali, tak určitě nelitovali.

Od úvodních minut se snažila Sparta hrát power play, ve kterém se jí ale nedařilo tvořit brankové příležitosti. Byli to ale naopak domácí, kdo poprvé více zahrozil a dostal se do gólové šance. V 7. minutě našel Šanda dlouhým výhozem Gabča a ten se z první pokusil přehodit Vahalu, ale míč přeletěl branku o pár decimetrů.

Sparťanský tlak vyústil v branku až v 11. minutě. Brahimi ze strany tvrdě vypálil, jehož střelu Šanda vyrazil před dobře postaveného Horu a ten uklízel míč do odkryté branky. O minutu později mohli Sparťané své vedení navýšit z pohledného rohové signálu. Hrdina přihrál směrem k Vokounovi, který míč nečekaně pustil mezi nohami Křivánkovi a ten svou ránou branku těsně netrefil.

Zbývaly 2 minuty do konce prvního dějství a ozval se i Olympik. Sparťanskou power play narušil ziskem míče Kasýk, ale prázdnou branku o metr přestřelil. O chvíli později už ale domácí stav zápasu srovnali. Šanda přes celé hřiště přihrál přesně Nečasovi, ten se skvěle zorientoval a ihned poslal míč před branku osamocenému Gabčovi, který svým projektilem do šibenice nedal Vahalovi šanci. Do konce poločasu již branka nepadla a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Od začátku druhého poločasu byla opět více na míči Sparta, ale na skvěle hrající obranu Mělníka nevyzrála. Gólový účet druhé půle otevřeli ve 27. minutě domácí, a to téměř totožnou akcí jako u srovnávací branky. Šanda našel opět Nečase, ten si všiml nabíhajícího Lehnera a mladík v dresu Olympiku neměl problém zamířit přesně do prázdné branky.

Sparta přepnula na vyšší rychlostní stupeň a během tří minut otočila průběžný stav. Na Lehnerovu branku rychle odpověděl Snop a ve 30. minutě dokonal obrat Brahimi.

Od této chvíle byli domácí lepším celkem. Ve 31. minutě orazítkoval břevno Nečas, po pár vteřinách také Gabčo. Mělničtí svou střeleckou smůlu prolomili ve 34. minutě, kdy se o vyrovnání postaral tvrdou ranou k tyči kapitán Josef Gabčo.

Byla 36. minuta a z čista jasna se dostal dopředu bývalý hráč Olympiku Jiří Vokoun, který trefil tyč Šandovi svatyně. Jelikož měla Sparta na kontě 5 faulů a přišel šestý, tak měli mělničtí výhodu 10m kopu, jehož exekutorem byl logicky Gabčo. Neuvěřitelnou raketu z Gabčovi nohy vyrazil Vahala hrudí.

Chvíli po dlouhé penaltě si vzal na straně palubovky míč Kasýk, obešel pohledně dva obránce a technicky obstřelil Vahalu, čímž poslal svůj tým do vedení. Po zbytek zápasu se sparťanský gólman Vahala vytáhl dopředu a se svými spoluhráči se ještě snažil něco udělat výsledkem utkání. Toho využil 50 vteřin před koncem Mikyska, který trefil prázdnou branku Sparty a o vítězi zápasu bylo takřka rozhodnuto. Branka již nepadla a Olympik se mohl radovat z nečekané výhry!

OHLASY

Jakub Němec, trenér Olympiku: „Porazit tým jako je Sparta je vždy skvělý pocit. Nestává se to často a proto si to musíme poradně užit. Hodně nám pomohlo pondělní pohárové utkání, které se nám sice nepodařilo výsledkově, ale ukázalo nám, že se Spartou můžeme hrát vyrovnaně a když se vyvarujeme hrubých chyb a proměníme šance, tak ji můžeme porazit. Jsem rád, že kluci si vzali k srdci přesně tyhle věci, na kterých jsme v týdnu zapracovali. Dnes jsme si vyhrát zasloužili, po smolné ztrátě v Brně jsme takové vítězství potřebovali. A je jen škoda, že bude liga nyní přerušena. Doufáme, že za ty 2 týdny se budeme moci vrátit a přestávka nebude trvat déle.“

Radomír Jungbauer, hráč Olympiku: „Zápas byl vedený zlehka v rytmu Sparty, ale dokázali jsme z brejku výborně reagovat na situace, které se nám oproti Poháru tentokrát povedlo proměnit. Nechali jsme tam vše a to nás přivedlo k překvapivému a velkému vítězství. Doufám, že v dalším kole dokážeme navázat na tento skvělý výsledek a třeba započneme delší vítěznou sérii.“

Beni Simitči, trenér Sparty: „Pořád se snažím po tomhle zápase držet emoce na uzdě. Určitě není výmluva, že nám chyběli William a Angellot. My máme na to, abychom porazili soupeře bez takových hráčů. Obzvláště, když jsme stejného soupeře dokázali vyřadit před pár dny z poháru. Už ve druhé půli prvního zápasu jsem hráče upozornil, že i přesto, že máme nulu, tak hráči Mělníka se dostali do několika slibných šancí. Přesně to se nás zařízlo dnes. Dal jsem šanci všem, nechtěl jsem hrát na čtyři nebo pět hráčů, protože bůh ví kdy budeme moct hrát, tak ať využijí každou vteřinu zápasu. To, co se stalo je ostuda pro jméno Sparty. Abych musel číst od rádoby fanoušků věci o sázkách apod., tak mě strašně štve, že jsme si takový zápas dovolili prohrát. Jsem na kluky super naštvaný! Aby se soupeř několikrát dostal k naší bráně dlouhými míči nebo zidanovkama se stát nemůže a nestane. Kdo není hoden dresu Sparty a hájit její barvy tak jak se má, ve Spartě nebude! Teď budeme mít dostatek času, abychom prostudovali chyby, které nám prohrály tenhle zápas a vyloučily nás tím z bojů o první tři příčky v tabulce. Doufám, že liga bude pokračovat a budeme se moct vrátit do boje, ale po dnešní nečekané ztrátě tří bodů budeme bojovat stěží o čtvrté místo. Vinu za tenhle zápas beru na sebe, protože jsem měl velkou důvěru k hráčům, že tenhle zápas zvládnou, bohužel se to vymstilo a můžu slíbit, že už se nic podobného nestane. Omlouvám se všem fanouškům Sparty a jakmile se vrátíme zpátky do hry, uvidí úplně jinou Spartu, dávám jim své slovo, že takový výkon jako dneska už neuvidí.“

_____________________________
Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.