Pondělní pohárový duel v Mělníku skončil jednoznačnou výhrou pražské Sparty 6:0, která tak postoupila do čtvrtfinále. V loňské prvoligové sezoně na sebe oba mančafty narazily dvakrát. V Mělníce Sparta vyhrála 4:2 a doma 7:1.

Sparta ani Mělník ale nevstoupily do letošního ročníku podle představ. Pražané odehráli tři zápasy, v nichž získali pouze čtyři body. Mělník má o bod méně za jednu výhru a tři porážky.

Jakub Němec (trenér Olympiku): „Zápas bez diváků je opravdu zvláštní. Všichni to vnímáme, že v hledišti nikdo není a pocitově to sugeruje, že se jedná spíše o přátelské utkání. Pondělní pohárové utkání nám ukázalo, co potřebujeme do pátku zlepšit, abychom byli úspěšnější. Půjde o body do ligy a ty nechceme dát Spartě snadno. Důležité bude, abychom se konečně vyvarovali velkých chyb a proměnili šance, které si vytváříme. To nás dlouhodoběji trápí a je to hlavní důvod, proč nemáme tolik bodů."

Beni Simitči (trenér Sparty): „Tenhle týden dva zápasy proti Mělníku jsou pro mě jako déjá vu, ale nedá se nic dělat. Pohárový zápas jsme zvládli, i když jsme nebyli kompletní. Zvládnout musíme i ten ligový, protože po nečekané prohře s Teplicemi se musíme vrátit zpátky do hry o body a nic jiného než vítězství nebereme. Soupeř možná bude mít nějaké posily z fotbalu, ale to nás nemůže nijak zatěžovat, protože jsme profesionální tým, takže nás to nemůže ovlivnit.“

____________________________________
SK Olympik Mělník - AC Sparta Praha
PÁ 20:30 | Gymnázium Mělník
živě YouTube

Profil haly

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Vstupenky 30 Kč

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.